Αλόη η γνήσια

Eπιστημονική Oνομασία: 
Aloe Vera Barbadensis Miller
Άλλα Ονόματα: 
Α. Βέρα Μπαρμπαντένσις Μίλλερ

Περιγραφή: Η αλόη μπορεί να μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Είναι φυτό με χοντρά, χυμώδη φύλλα και από το κέντρο της βγαίνουν λουλούδια συνήθως κιτρινοκόκκινα. Φυτρώνει στην Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στην Αφρική και στα Κανάρια νησιά. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αποτελείται κατά 96% από νερό. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης, μόνο δύο χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, η Aloe Vera και πιο σπάνια η Aloe Ferox Miller.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης: Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, επουλώνει τα τραύματα. Μας παρέχει μέταλλα και βιταμίνες, ενισχύει και το ανοσοποιητικό και γενικά είναι ένα υπερφάρμακο της γλάστρας μας! ...περισσότερα.

Παράγω Αλόη Βέρα: Η αλόη είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις που μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε στο σπίτι. ...περισσότερα.
Θεραπευτικές χρήσεις της αλόης: Οι χρήσεις της αλόης βέρας για: Μάσκα προσώπου για όλους τους τύπους επιδερμίδας, Σπρέι για τα ηλιακά εγκαύματα, Τζελ για κουρασμένα μάτια, Προστατευτική μάσκα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά... ...περισσότερα.
Χρήσεις της αλόης (ωμής) : Κάποιες θεραπευτικές χρήσεις της αλόης χωρίς να χρειαστεί να την επεξεργαστούμε, απλά αφαιρούμε ένα φύλλο από τη γλάστρα και το χρησιμοποιούμε. ...περισσότερα.
Μήνας συλλογής: 
Μήνες άνθισης: 

Πηγές:

Facebook comments