αναρριχώμενο

εικόνες Περιγραφή
Αγγούρι - Cucumis sativus - Σικυός ο ήμερος Αγγουριά

Cucumis sativus - Σικυός ο ήμερος: φυτό της οικογένειας Κολοκυνθοειδή
Συνταγές, ιδιότητες, φωτογραφίες

Το αγιόκλημα Αγιόκλημα

Lonicera japonica: Το πιο γνωστό είδος του γένους. Αυτό το, εισαγόμενο από την Ιαπωνία φυτό, είναι ένα επιθετικό κλήμα με ικανότητες αναρρίχησης και εδαφοκάλυψης.

Αμπέλι Αμπέλι

Vitis Vinifera: Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό και αναπτύσσεται γρήγορα. Ο κορμός του έχει πολλαπλές διακλαδώσεις και αρκετούς βραχίονες και βλαστάρια.

Καπουτσίνος - Tropaeolum majus Καπουτσίνος

Tropaeolum majus: Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στη Νότια Αμερική. Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας.

κισσός- Hedera Helix Κισσός

Hedera Helix: αναρριχώμενο αειθαλές φυτό. Το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα σε άλλα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα.

κολοκυθιά Κολοκυθιά

Cucurbita: αναρριχητικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών (Cucurbitaceae). Τα κολοκύθια, ανάλογα με το είδος καταναλώνονται στη μαγειρική ή χρησιμοποιούνται για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Λύφι, Σφουγγάρι της στεριάς Λούφα

Luffa aegyptiaca: Φυτό υποτροπικό, ετήσιο και αναρριχώμενο. Ο καρπός της χρησιμοποιείται ως σφουγγάρι εξαιρετικής ποιότητας, γνωστό με το όνομα «λύφι» ή «λούφα»

Ο λυκίσκος (lupulus) Λυκίσκος

lupulus: πολυετές φυτό, που αναρριχάται με περιστροφές των αναπτυσσομένων κληματοειδών, χωρίς έλικες, βλαστών. Η χρησιμοποίηση του λυκίσκου στη μπύρα είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων.

ΟβριάTamus communis: Πολυετές αναριχώμενο φυτό που φτάνει τα 4 μέτρα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους και κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές. Γνωστό από την αρχαιότητα σαν έδεσμα αλλά και σαν φάρμακο. Του αποδίδονται διουρητικές, καθαρτικές και επουλωτικές ιδιότητες.
Πασιφλόρα καλλιέργεια - passiflora incarnata Πασιφλόρα

passiflora incarnata: Αναρριχητικό φυτό με ηρεμιστική δράση, καταπολεμά την παιδική υπερκινητικότητα, ένα φυτό που αξίζει να έχουμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας.

Πεπονιά - Cucumis melo Πεπονιά

Cucumis melo: φυτό αναρριχητικό που αγαπά τη ζέστη. Έχει ξεχωριστά τα αρσενικά από τα θηλυκά άνθη. Παράγει κίτρινους μεγάλους και πολύσπορους καρπούς.

κισσός του διαβόλου πόθος

Epipremnum aureum: γνωστό και ως κισσός του διαβόλου. Τα φύλλα του μοιάζουν με σχήμα καρδιάς και το μέγεθός τους διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του φυτού και τις συνθήκες ανάπτυξής του. Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας! Συγκεκριμένα μας απαλλάσσει από το Βενζόλιο, το ξυλόλιο και τη φολμαδεΰδη...

Facebook comments