Αποξήρανση της σταφίδας

χρήσεις: 
συνιστάται: 

Υλικά: Σταφύλια σουλτανίνα ή Μαύρη κορινθιακή σταφίδα

Η αποξήρανση της σταφίδας γίνεται παραδοσιακά στον ήλιο, αλλά επειδή αυτό δεν είναι εφικτό στις μεγαλουπόλεις, μπορεί να γίνει και στον φούρνο.

Για ξανθή σταφίδα αναζήτησε την ποικιλία σουλτανίνα, ενώ για μαύρη την κορινθιακή ποικιλία (με μικρές ρόγες και χωρίς κουκούτσια).

Εκτέλεση: Αφαιρούμε τις ρόγες από τα τσαμπιά και τις πλένουμε καλά. Σπάζουμε το δέρμα τους βουτώντας τες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο.

Ξήρανση: Τις σκουπίζουμε καλά, τις βάζουμε σε ταψί ξήρανσης και τις ξηραίνουμε για 12-24 ώρες, στον φούρνο σε 40 - 70 βαθμούς(αναλόγως πόσο βιαστικοί είμαστε...)  Μπορούμε επίσης να τις τοποθετίσουμε σε τούλι και στην απλώστρα ρούχων και να τις ξεράνουμε στον ήλιο όπως κάνουμε με τις ντομάτες. Όταν τις βγάλουμε από την ξήρανση πρέπει να είναι ευλύγιστες.

Facebook comments