Αχλάδι

Έχει σχήμα μακρύ και στενεύει στο άκρο που βρίσκεται το κοτσάνι ενώ είναι φαρδύ στο κάτω μέρος. Υπάρχουν και ποικιλίες αχλαδιών με σχήμα μήλου. Τα αχλάδια εξωτερικά έχουν χρώμα ανοιχτό πράσινο, πρασινοκίτρινο, κιτρινωπό, ελαφρύ κίτρινο, πράσινο με κόκκινο ανάλογα με την ποικιλία.

Εσωτερικά η σάρκα τους είναι συνήθως λευκή πιο μαλακή από τα μήλα και πιο γλυκιά.

Αχλάδια ευρωπαϊκά
Pyrus: οπωροφόρο δέντρο που καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες, πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρόνια μετά τη φύτευση αρχίζει η ικανοποιητική απόδοση του δέντρου.
Συστηματική ταξινόμηση:
...περισσότερα

Μήνας συλλογής: 

Ωφέλιμα συστατικά σε Αχλάδι:

Συστατικά Ποσότητα/100gr
Κάλιο 119.00mg
Φώσφορος 11.00mg
Ασβέστιο 9.00mg
Μαγνήσιο 7.00mg
Βιταμίνη C 4.20mg
Σίδηρος 0.17mg
Βιταμίνη Β3 0.16mg
Ψευδάργυρος 0.10mg
βιταμίνη Β5 0.05mg
Βιταμίνη B6 0.03mg
Βιταμίνη Β1 0.01mg

Facebook comments