Αχλάδι
Έχει σχήμα μακρύ και στενεύει στο άκρο που βρίσκεται το κοτσάνι ενώ είναι φαρδύ στο κάτω μέρος. Υπάρχουν και ποικιλίες αχλαδιών με σχήμα μήλου. Τα αχλάδια εξωτερικά έχουν χρώμα ανοιχτό πράσινο, πρασινοκίτρινο, κιτρινωπό, ελαφρύ κίτρινο, πράσινο με κόκκινο ανάλογα με την ποικιλία.
Εσωτερικά η σάρκα τους είναι συνήθως λευκή πιο μαλακή από τα μήλα και πιο γλυκιά.
Pyrus: οπωροφόρο δέντρο που καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες, πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρόνια μετά τη φύτευση αρχίζει η ικανοποιητική απόδοση του δέντρου.
...περισσότερα
Ωφέλιμα συστατικά σε Αχλάδι:
Συστατικά | Ποσότητα/100gr |
---|---|
Κάλιο | 119.00mg |
Φώσφορος | 11.00mg |
Ασβέστιο | 9.00mg |
Μαγνήσιο | 7.00mg |
Βιταμίνη C | 4.20mg |
Σίδηρος | 0.17mg |
Βιταμίνη Β3 | 0.16mg |
Ψευδάργυρος | 0.10mg |
βιταμίνη Β5 | 0.05mg |
Βιταμίνη B6 | 0.03mg |
Βιταμίνη Β1 | 0.01mg |
Facebook comments