Βάμμα Καγιέν

χρήσεις: 

Υλικά:

  • πιπεριές καγιέν
  • αλκοόλ περιεκτικότητας 50%

Θεραπευτική δράση: Το  Καγιέν είναι ένα ισχυρό και καθαρό διεγερτικό, που δεν έχει ναρκωτική επίδραση, αυξάνει έτσι την ισχύ του παλμού και μεταφέρει το αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος, ακόμα εξισορροπεί και αποκαθιστεί την ισορροπία της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα!

Το πιπέρι καγιέν είναι αιμοστατικό, συλλαμβάνει τη ροή του αίματος από ένα κόψιμο ή τραύμα σε δευτερόλεπτα και είναι ένα καρδιακό τονωτικό, βοηθώντας στην αναδόμηση της καρδιάς. Είναι αντισηπτικό, σκοτώνει παθογόνα και είναι αντιερεθιστικό, βοηθώντας  στην ανακούφιση του πόνου. Ακόμα το πιπέρι καγιέν είναι στομαχικό, βοηθάει στην πέψη των τροφών και είναι άφυσο (ανακουφιστικό κατά των εντερικών ζυμώσεων)) βοηθώντας έτσι στην αποβολή των αερίων. Το πιπέρι καγιέν είναι το νούμερο ένα βότανο του DR. Schulze, σε περιπτώσεις ανάγκης.

Εκτέλεση: Το καλύτερο βάμμα καυτερής πιπεριάς καγιέν φτιάχνεται με την ακόλουθη μέθοδο του Dr. Schulze:

  1. Ξεκίνησε να φτιάχνεις αυτό και οποιοδήποτε βάμμα, αν είναι δυνατόν σε νέο φεγγάρι.
  2. Πάρε ένα δοχείο ¼  του γαλονιού και γέμισε ¼ με ξερές καυτερές πιπεριές, χρησιμοποιώντας τις πιο καυτερές (δηλ. - Habanero, AfricanBird, Serrano, Jalapeno - 90,000+ μονάδες), που μπορείς να βρεις.
  3. Πρόσθεσε αρκετό 50% αλκοόλ από δημητριακά (100 proof- σε περιεκτικότητα αλκοόλης βότκα) στις καυτερές πιπεριές (τριμμένες σε σκόνη, χρησιμοποιώντας  μπλέντερ ή τρίφτη) για να τις σκεπάσεις απλώς.
  4. Χρησιμοποίησε αρκετές φρέσκιες καυτερές πιπεριές, που μπορείς να αναμίξεις με (100 Proofβότκα) για να κάνεις το μίγμα σαν μια πηχτή σάλτσα μήλου.
  5. Πρόσθεσε αυτό στο μίγμα στο 1ο μίγμα, γεμίζοντας το δοχείο κατά ¾
  6. Γέμισε μέχρι απάνω το υπόλοιπο δοχείο με 50% αλκοόλ από δημητριακά (100 proof- σε περιεκτικότητα αλκοόλης βότκα) 
  7. Ανακήνισε όσες φορές περισσότερο, κατά την διάρκεια της ημέρας
  8.  Αφήστε αυτό το μείγμα να καθίσει, μέχρι την επόμενη πανσέληνο (15-16 ημέρες), αλλά ιδανικά μέχρι την επόμενη νέα σελήνη (28-29 ημέρες)!
  9. Σούρωσε αυτό το μίγμα σε ένα αλεύκαντο φίλτρο καφέ.
  10. Βάλε σε μπουκάλι το φτιαγμένο βάμμα.

Σημείωση: Τα μέρη  είναι ίσα σε όγκο, όχι σε βάρος σε αυτή τη μέθοδο βάμματος. Τροποποιήστε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας αποξηραμένα βότανα ΜΟΝΟ εάν δεν είναι διαθέσιμα ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, και όταν επίσης κάνετε  και άλλα φυτικά βάμματα. Επίσης, αν θέλετε να κάνετε ένα υπερ-ισχυρό βάμμα (δηλαδή - πιπέρι του καγιέν και LobeliaSeedPod - βλ. παρακάτω), αφήστε το μείγμα να καθίσει για 3 ολόκληρους μήνες!

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.ftiaxno.gr/2011/10/blog-post_31.html

Facebook comments