αγρός

εικόνες Περιγραφή
Video μπολιάσματος γκορτσιάςΗ Γκορτσιά μπολιάζεται με ευκολία και δίνει πολύ παραγωγικά δέντρα. Μπολιάζεται με όλες τις ποικιλίες της αχλαδιάς, με κυδωνιά και θεωρητικά με μηλιά, λωτό και μουσμουλιά. Μπορούμε να την μπολιάσουμε με την μέθοδο του εγκεντρισμού (καλεμιού ή κέντρισμα) Φεβρουάριο και Μάρτη. Επίσης μπορεί να μπολιαστεί με μάτι(ενοφθαλμισμό) όλο το καλοκαίρι. 

Αγαρικό το δίσπορο - Agaricus bisporus Αγαρικό το δίσπορο

Agaricus bisporus: Συναντάται όλο το χρόνο σε θέσεις με κοπριά ή πολλή οργανική ύλη (φυλλόχωμα, χούμο κλπ). Είναι το καλλιεργήσιμο λευκό μανιτάρι ή το μανιτάρι της πίτσας.

Αγαρικό το Μεγαλοπρεπές - Agaricus augustus Αγαρικό το Μεγαλοπρεπές

Agaricus augustus: Φαγώσιμο, νόστιμο και εύκολα αναγνωρίσιμο μανιτάρι που εμφανίζεται καλοκαίρι και φθινόπωρο, συνήθως κατά ομάδες, σε δάση, άκρες δρόμων και ξέφωτα και παράγει μεγάλα μανιτάρια με αρχικά κυβικό, αργότερα σφαιρικό ή ημισφαιρικό και τελικά κυρτό έως σχεδόν επίπεδο καπέλο.

Νεαρό Ag. campestris  με ρόδινα ελάσματα Αγαρικό το πεδινό

Agaricus campestris: Ένα συχνό, νόστιμο και εύκολα αναγνωρίσιμο μανιτάρι.Το συναντάμε όλο το χρόνο σε λιβάδια και βοσκότοπους σε μανιταροαποικίες κυκλικού σχηματισμού.

Agaricus Bernardii Αγαρικό του Bernard

Agaricus Bernardii: Μεσαίου μεγέθους φαγώσιμο μανιτάρι -αλλά με όχι και την καλύτερη γεύση- που εμφανίζεται σε μέρη που έχει πέσει αλάτι.

Αγαύη η αμερικανική (Αθάνατος) ένα πολύ συνηθισμένο φυτό Αγαύη η αμερικανική (Αθάνατος)

Agave Americana: Το Φυτό Αθάνατος, Συστατικά χαρακτήρας, Άνθιση – συλλογή – χρησιμοποιούμενα μέρη, Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις.

Άγρια Αγκινάρα (φύλλα) Άγρια Αγκινάρα

Άγρια Αγκινάρα - Cynara cardunculus: Ένα θαυμάσιο έδεσμα που μας προσφέρει η φύση με θεραπευτικές ιδιότητες

Η αγριάδα - Cynodon dactylon Αγριάδα

Cynodon dactylon: Πασίγνωστο ζιζάνιο κήπων, αυλών και χωραφιών με "επεκτατικές" τάσεις. Χρήσιμα μέρη είναι οι ρίζες οι οποίες συλλέγονται Μάρτιο, Απρίλιο και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και αποξηραίνονται.

Το Αγριμόνιο (Agrimonia spp.) Αγριμόνιο

Περιγραφή: Έχει κίτρινα άνθη, τα φύλλα του είναι οδοντωτά και χνουδωτά.  Το συναντάμε σε μέρη που υπάρχει υγρασία.

αγριοκαρδαμούδα (Capsella pursa pastoris) Αγριοκαρδαμούρα

Capsella pursa pastoris: μικρό φαγώσιμο φυτό με λεία φύλλα και λεπτό κορμό, με άσπρα άνθη και ο καρπός του, κάψα, έχει το σχήμα καρδίας ή παλιά τουλάχιστον θύμιζε το πουντζίν του βοσκού.

Αγριοκύμινο - Carum carvi Αγριοκύμινο

Carum carvi: ύψος μέχρι 1 μέτρο, λεπτά φύλλα και άσπρα άνθη. Σαν αυτυφυές φυτό το συναντάμαι στις άκρες των δρόμων, σε λιβάδια και σε βοσκότοπους με φτωχό έδαφος. Επίσης είναι καλλιεργήσιμο.

Αγριοτριανταφυλλιά (Rosa carniva L.) Αγριοτριανταφυλλιά (Κυνόροδο)

Rosa carniva L.: Αγκαθωτός φυλλοβόλος θάμνος που φτάνει έως τα 3 μέτρα ύψος. Απαντάτε σε χαράδρες, ξέφωτα ή ως φυσικός φράχτης ανάμεσα σε χωράφια. Ανθίζει την άνοιξη με άνθη λευκά ή ροζ. Τα φύλλα του είναι μικρά, λεία και πριονωτά.

Facebook comments