αγρός

εικόνες Περιγραφή
Heliotropium_europaeum ΗλιοτρόπιοHeliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους
Διώχνουμε τα ζωύφια με σαπούνι!

Τα μικρά, ενοχλητικά έντομα και σκουλήκια συχνά προσπαθούν να κάνουν επιδρομή και να αλώσουν τις γλάστρες σας; λύσεις… υπάρχουν: Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε καλά.

Διώχνουμε τα ζωύφια από τα φυτά με φυσικό ζωμό

Πώς θα κόψετε τον αέρα στα ζωύφια που ψάχνουν για καταφύγιο στα φυτά σας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Σε μια κατσαρόλα, αναμείξτε ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο σε 3 φλ. νερό.

Φυτολάκκα η αμερικανικήPhytolacca Americana: φυτό που εισήχθει από τη Βόρειο Αμερική για τις ράγες του με τις οποίες χρωμάτιζαν το κρασί. Η μέθοδος αυτή σήμερα έχει απαγορευθεί.
Ρίκινος ο κοινός

Ricinus communis: φυτό που ανήκει στην οικογένεια Euphorbiaceae, αποκλειστικό μέλος του γένους Ricinus και της υποοικογένειας Ricininae. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 ή και 3 μέτρα σε ένα χρόνο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Ορχιδέα του ΡόμπερτHimantoglossum robertianum: Ευρέως διαδεδομένη στα παραλιακά μέρη ορχιδέα με πυκνή ταξιανθία, μεγάλα άνθη, και μεγάλα βασικά φύλλα. Σταθερή μορφολογικά, ανθίζει νωρίς την άνοιξη, από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο.
Ρεζεδά η κίτρινηReseda lutea L.: Μικρού ύψους φυτό με πολλές κορυφές. Τρώγεται σε σαλάτες.
 Chenopodium album L Λουβουδιά

Chenopodium album L: ένα από τα πιο διαδεδομένα εδώδιμα και νόστιμα χόρτα. Θεωρείται παράσιτο για τους γεωργούς και καταπολεμάτε με χημικά ζιζανιοκτόνα.

Ανθρίσκος το χαιρέφυλλονAnthriscus cerefolium: Μονοετές αρωματικό φυτό ύψους 10-50 εκ., όρθιο, με βλαστούς διακλα- διζόμενους με λεπτές ραβδώσεις και αραιό χνούδι.
Συμβατότητα ειδών στο μπόλιασμα

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για το ποια δέντρα μπορούμε να μπολιάσουμε σε άλλες ποικιλίες σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μια λίστα με επαληθευμένους και ενδιαφέροντες συνδυασμούς και εσείς κρατάτε ότι σας βολεύει.

Osyris alba Σκουπόχορτο

Osyris alba: Δίοικος αειθαλής θάμνος με μεγάλους βλαστούς μικρά γραμμοειδή-λογχοειδή φύλλα. Ανθίζει την άνοιξη και oι σαρκώδεις κόκκινοι καρποί του ωριμάζουν το φθινόπωρο. Φυτρώνει σε θαμνότοπους και πετρώδεις θέσεις.

Solanum nigrum Στύφνος

Solanum nigrum: Ετήσιο φυτό που φτάνει σε ύψος τα 75 εκατοστά. Είναι θαμνώδες, με όρθιο κεντρικό βλαστό, που διακλαδίζεται. Με καρπούς σφαιρικούς και μαύρους.

Facebook comments