κήπος

εικόνες Περιγραφή
φ Φυτεύουμε κρίνα - λίλιουμ

Οι περισσότεροι βολβοί των λίλιουμ φυτεύονται την άνοιξη ή, αλλά υπάρχουν και λίλιουμ όπως ο παρθενόκρινος (κρίνο της Παναγίας) που φυτεύονται το φθινόπωρο, συνήθως από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Φροντίδα του λίλιουμ

Πώς φροντίζουμε & προστατεύουμε τα κρίνα (λίλιουμ) που έχουμε στην αυλή μας ή στις γλάστρες μας.

Πώς να φυτέψετε γκίγκο μπιλόμπα

Τα πάρκα στις πόλεις είναι γεμάτα με αυτό τον καρπό! πώς μπορούμε να το εκμεταλευτούμε και να αποκτήσουμε αυτό το "μαγικό" και αρκετά ακριβό φυτό!

Heliotropium_europaeum ΗλιοτρόπιοHeliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους
Διώχνουμε τα ζωύφια με σαπούνι!

Τα μικρά, ενοχλητικά έντομα και σκουλήκια συχνά προσπαθούν να κάνουν επιδρομή και να αλώσουν τις γλάστρες σας; λύσεις… υπάρχουν: Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε καλά.

Διώχνουμε τα ζωύφια από τα φυτά με φυσικό ζωμό

Πώς θα κόψετε τον αέρα στα ζωύφια που ψάχνουν για καταφύγιο στα φυτά σας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Σε μια κατσαρόλα, αναμείξτε ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο σε 3 φλ. νερό.

Συμβατότητα ειδών στο μπόλιασμα

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για το ποια δέντρα μπορούμε να μπολιάσουμε σε άλλες ποικιλίες σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μια λίστα με επαληθευμένους και ενδιαφέροντες συνδυασμούς και εσείς κρατάτε ότι σας βολεύει.

Πώς να φτιάξετε βιο-διασπόμενα γλαστράκια για το σπορίο σας! Πώς να φτιάξετε βιο-διασπόμενα γλαστράκια για το σπορίο σας! Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που μας δείχνει έναν πρακτικό και οικολογικό συνάμα τρόπο να κάνουμε το σπορίο μας. Με υλικά: Εφημερίδες, χαρτόνια από χαρτί υγείας και αυγοθήκες!
Οι γενικές αρχές του χειμερινού κλαδέματος Το χειμερινό κλάδεμα

Οι γενικές αρχές του χειμερινού κλαδέματος των οπωροφόρων δέντρων. Το κλάδεμα είναι απαραίτητο για την υγεία και για την πλούσια καρποφορία του δέντρου.

Μέλι ριζοβολίας! Μέλι ριζοβολίας!

Το μέλι διαθέτει ορμόνες που βοηθούν ένα φυτό να βγάλει ρίζες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θέση της ορμόνης ριζοβολίας που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε φυτά από μοσχεύματα.

Λωτός

Diospyros kaki Blanco: Φυλλοβόλο δένδρο, ύψους 6 - 10 μ., με στρογγυλή κόμη.

Παράγω κινέζικα λάχανα από το κοστάνι! Παράγω κινέζικα λάχανα από το κοστάνι!

Αντί να πετάξουμε το κοτσάνι του κινέζικου λάχανου, το φυτεύουμε και παράγουμε καινούριο! Σαν διαδικασία είναι γνωστή χρησιμοποιώντας και σέλινο...

Facebook comments