κήπος

εικόνες Περιγραφή
Video μπολιάσματος γκορτσιάςΗ Γκορτσιά μπολιάζεται με ευκολία και δίνει πολύ παραγωγικά δέντρα. Μπολιάζεται με όλες τις ποικιλίες της αχλαδιάς, με κυδωνιά και θεωρητικά με μηλιά, λωτό και μουσμουλιά. Μπορούμε να την μπολιάσουμε με την μέθοδο του εγκεντρισμού (καλεμιού ή κέντρισμα) Φεβρουάριο και Μάρτη. Επίσης μπορεί να μπολιαστεί με μάτι(ενοφθαλμισμό) όλο το καλοκαίρι. 

Αξιοποιώντας τα κουκούτσια... Αξιοποιώντας τα κουκούτσια...Αντί να πετάξουμε τα κουκούτσια από τα φρούτα που τρώμε τα φυτεύουμε στο χωράφι μας αλλά και σε ένα καμένο δάσος ή άγονο ρουμάνι με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας. Ώστε το κάθε κουκούτσι να γίνει δέντρο...
Δενρολίβανο (Rosmarinus officinalis) Δενδρολίβανο

Rosmarinus officinalis: Φυτό θαμνώδες πολυετές, με ύψος που δε ξεπερνά τα 2 μέτρα, φρυγανώδες και αειθαλές. Τα φύλλα του είναι πυκνά, άμισχα, γραμμωτά σαν βελόνες έλατου.

Διώχνουμε τα ζωύφια από τα φυτά με φυσικό ζωμό

Πώς θα κόψετε τον αέρα στα ζωύφια που ψάχνουν για καταφύγιο στα φυτά σας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Σε μια κατσαρόλα, αναμείξτε ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο σε 3 φλ. νερό.

Διώχνουμε τα ζωύφια με σαπούνι!

Τα μικρά, ενοχλητικά έντομα και σκουλήκια συχνά προσπαθούν να κάνουν επιδρομή και να αλώσουν τις γλάστρες σας; λύσεις… υπάρχουν: Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε καλά.

Η συγκαλλιέργεια Η συγκαλλιέργεια
Κηπευτικά με διαφορετικό χρόνο ωρίμανσης και συγκομιδής φυτεύονται στην ίδια πρασιά, καθώς και φυτά με διαφορετικό ριζικό σύστημα και φυτά με διαφορετικές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία.
Heliotropium_europaeum ΗλιοτρόπιοHeliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους
καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους σε κορμούς Καλλιέργεια Pleurotus σε κορμούς

Η καλλιέργεια μανιταριών Pleurotus σε κορμούς για να έχουμε συγκομιδή για 3 συνεχόμενα χρόνια.
Σχετικά απλή μέθοδος αρκεί να έχουμε κήπο ή χωράφι...

Καλλιέργεια καρπουζιού Καλλιέργεια καρπουζιού

Η σπορά των καρπουζιών γίνεται στο χωράφι Απρίλιο-Μάιο ή σε θερμοσπορεία κατά το Μάρτιο. Ο τρόπος της προετοιμασίας της γης, το κόπρισμα και το σύστημα της καλλιέργειας δεν διαφέρει από τα πεπόνια.

Καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους σε άχυρο Καλλιέργεια πλευρώτους σε άχυρο

Αποδοτικός και απλός τρόπος παραγωγής μανιταριών πλευρώτους στην αυλή και στο μπαλκόνι ...
Οδηγίες για παραγωγή χωρίς να διαθέτουμε έτοιμο υπόστρωμα.

Τζιτζιφιά Καλλιέργεια Τζιτζιφιάς

Καλλιεργείται συχνότερα σε ξηρές περιοχές. Ευδοκιμεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών εκτός από τα υγρά και τα πολύ αργιλώδη. Προτιμά τα γόνιμα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη και είναι ανθεκτικό στο ψύχος και την ατμοσφαιρική ρύπανση

βαλεριάνα σε γλάστρα Καλλιεργώ Βαλεριάνα

Φυτεύουμε σπόρους την άνοιξη Μάρτιο με Απρίλιο ή ριζώματα το Φθινόπωρο.

Facebook comments