Καλλιέργεια στο σπίτι

Είδη που μπορούν να καλλιεγηθούν στην αυλή, σε γλάστες ή σε kit στο σπίτι

εικόνες Περιγραφή
Κρίνo

Lilium: κατηγορία ιδιαίτερα όμορφων αγριολούλουδων με παγκόσμια εξάπλωση. Στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε είδη κρίνων, τα περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Το είδος περιλαμβάνει μονοετή, διετή και πολυετή φυτά με ύψος που αγγίζει και το 1 μέτρο. Αναπτύσσονται σε μέσα ή μεγάλα υψόμετρα. Προσοχή είναι τοξικό στις γάτες!

φ Φυτεύουμε κρίνα - λίλιουμ

Οι περισσότεροι βολβοί των λίλιουμ φυτεύονται την άνοιξη ή, αλλά υπάρχουν και λίλιουμ όπως ο παρθενόκρινος (κρίνο της Παναγίας) που φυτεύονται το φθινόπωρο, συνήθως από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Φροντίδα του λίλιουμ

Πώς φροντίζουμε & προστατεύουμε τα κρίνα (λίλιουμ) που έχουμε στην αυλή μας ή στις γλάστρες μας.

Ανθούριο

Anthurium Andraeanum: Έχει πολύ μεγάλα και με σκούρο χρώμα φύλλα, καθώς και εντυπωσιακά κόκκινα, λευκά ή ροζ άνθη. Τα άνθη και τα φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς γεγονός που κάνει αυτό το λουλούδι πολύ ιδιαίτερο!Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας! Συγκεκριμένα μας απαλλάσσει από το Βενζόλιο, την αμμωνία και τη φολμαδεΰδη...

κισσός του διαβόλου πόθος

Epipremnum aureum: γνωστό και ως κισσός του διαβόλου. Τα φύλλα του μοιάζουν με σχήμα καρδιάς και το μέγεθός τους διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του φυτού και τις συνθήκες ανάπτυξής του. Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας! Συγκεκριμένα μας απαλλάσσει από το Βενζόλιο, το ξυλόλιο και τη φολμαδεΰδη...

Φίκος μπενζαμίνη

Ficus benjamina: ή κλαίουσα ενδημικό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας. επίσημο δέντρο της Μπανγκόκ. Χρησιμοποιείται στην αρχιτεκτονική τοπίου και σε φυσικές συνθήκες μπορεί να φτάσει τα 30 μέτρα. Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Σπαθίφυλλο

Spathiphyllum: Εντυπωσιακά φύλλα, με ανάγλυφη επιφάνεια, στην άκρη ενός λεπτού και μακριού μίσχου. φυτό αυτό πολύ αγαπητό τόσο στους λάτρεις των πράσινων φυτών όσο και σε αυτούς που προτιμούν τα ανθοφόρα φυτά. Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Αρωματική δράκαινα

Dracaena fragrans :Ένα από τα φυτά που προτείνει η Nasa! από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλο για νέα μοντέρνα σπίτια.

Ζερμπέρα

Gerbera jamesonii: φυτό του οποίου η καλλωπιστική αξία αναγνωρίστηκε μόλις τα τελευταία χρόνια...Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Αγλαόνημα Μοδέστουμ

Aglaonema modestum:Ένα από τα φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας! Φύλλα λογχοειδή σκουροπράσινα με μεγάλες αργυρόχρωμες κηλίδες. Ανθίζει τον Ιούλιο βγάζοντας λευκές σπάθες και έπονται σκουροκόκκινες ρόγες.

Νεφρολεπίς φτέρη

Nephrolepis exaltata: Φυτό εσωτερικού χώρου που έχει βρεθεί ότι αφαιρεί επικίνδυνα σωματίδια από την ατμόσφαιρα.

Φοίνικας ρομπελίνι

Phoenix roebelinii: Μικρός φοίνικας, κατάλληλος για εσωτερικούς χώρους. Είναι ένα από τα φυτά που η NASA προτείνει για τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού μας!

Facebook comments