παραλία

εικόνες Περιγραφή
Agaricus Bernardii Αγαρικό του Bernard

Agaricus Bernardii: Μεσαίου μεγέθους φαγώσιμο μανιτάρι -αλλά με όχι και την καλύτερη γεύση- που εμφανίζεται σε μέρη που έχει πέσει αλάτι.

salicorne - Αλμύρα ΑλμύραSalicorne: θάμνος με φύλλα που έχουν το σχήμα βελόνας, μοιάζει με μικροσκοπικό κάκτο και είναι πολύ νόστιμος!
Αλμύρα (Salsola soda) Αλμύρα σόδα

Salsola soda: χυμώδης μικρός θάμνος (έως 0,7 m ύψος) που φυτρώνει στις ακτές της λεκάνη της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα αλόφυτο (φυτό ανθεκτικό στο αλάτι της θάλασσας και των αλμυρών εδαφών)

Αλμυρίκι

Tamarix : Δέντρο που φύεται σε παραλίες, σε νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές. Δίνει πολύ καλές ποσότητες γύρης και σε συνδυασμό με διεγερτική τροφοδοσία τα μελίσσια κάνουν καλούς γόνους.

Αντρούκλιαστος

φυτό που φυτρώνει σε παράκτια, αμμώδη και άνυδρα εδάφη

Delphinium staphisagria Δελφίνιο Αγριοσταφίδα

Delphinium staphisagria: φυτρώνει σε αμμώδεις εκτάσεις και παραθαλάσσιους τόπους. Το συναντούμε με τις ονομασίες άγρια Σταφίδα, Ψειρόχορτο, Ψειριάρικη. Είναι ετήσιο ή διετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 30 έως 100 εκατοστά.

Ερύγγιο το Κρητικό

Eryngium Creticum: Χαρακτηριστικό αγκαθωτό φυτό που ανήκει στην οικογένεια του καρότου με χρώμα μπλε ή μοβ.

Ευκάλυπτος (Eucalyptus globulus) Ευκάλυπτος

Eucalyptus globulus: Εισήχθη στην Ελλάδα από τον βοτανολόγο και λόγιο Θεόδωρο Ορφανίδη το 1862. Έχει ξερό φλοιό που μαδάει βγάζοντας μακριές ταινίες αφήνοντας τον κορμό λείο και το χρώμα του σταχτίλευκο. Καλλιεργείται κυρίως στη νότια Ελλάδα και στη Χαλκιδική και βρίσκεται σε δάση και κήπους.

Heliotropium_europaeum ΗλιοτρόπιοHeliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους
Ηρύγγιο το παράλιον

Eryngium maritimum L.: Φυτό ύψους 15 - 60 εκ., με βλαστούς ισχυρούς, ριγωτούς, που διακλαδίζονται στο πάνω μέρος και σχηματί­ζουν έναν ημισφαιρικό μικρό θάμνο γλαυκού χρώματος.

Κακίλη η παράλια - Cakile maritima Κακίλη η παράλια

Cakile maritima: Μονοετές, φαγώσιμο φυτό που αναπτύσσεται κοντά στις ακτές. Τα φύλλα είναι σαρκώδη και παχιά. τα άνθη είναι συνήθως σε απαλό μοβ ή σε λευκό, με τέσσερα πέταλα με μήκος περίπου 8 χιλιοστά. Τα φύλλα έχουν γεύση πιπεράτη και έχουν μια υπόνοια μουστάρδας.

Κάππαρη

Φυτρώνει συνήθως σε ακτές νησιών αλλά δεν αποκλείεται να τη συναντήσει κανείς οπουδήποτε στην Ελλάδα. Είναι αγκαθωτός θάμνος, ο οποίος είναι στρωμένος κυκλικά στη γη, με αγκάθια αγκιστρωτά σαν τη βάτο, φύλλα στρογγυλά, όμοια με της κυδωνιάς.

Facebook comments