Βολβοί τουρσί

συνιστάται: 

Υλικά:

  • βολβοί
  • ξύδι
  • αλάτι
  • λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τους, κόψτε το κοτσάνι και λίγο τη ρίζα. Καθαρίστε το εξωτερικό φύλλο του βολβού (περίπου όπως τα κρεμμύδια). Κρατήστε μόνο τους βολβούς που είναι ολόκληροι και καθαροί. Βάλτε τους σε μεγάλο καζάνι, σε νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση σε σιγανή φωτιά. Αφού πάρει τη βράση, πρέπει να αλλάξετε νερό. Χύστε το νερό που ήταν μέσα οι βολβοί και βάλτε καινούριο. Ξανά στη φωτιά για βράσιμο, για περίπου 10 λεπτά. Βάλτε τώρα τους βολβούς σε κρύο νερό και αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς. Βάλτε τους σε ταψί και ρίξτε τους αλάτι.

Αφήστε στο αλάτι για μία ώρα. Χωρίς να ξεπλύνετε τους βολβούς, γεμίστε τώρα το ταψί σας με ξύδι (να τους καλύψει). Αφήστε στο ξύδι για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, παίρνουμε άδεια βαζάκια και τα γεμίζουμε με τους βολβούς. Πάρτε τους προσεκτικά από το ταψί έναν έναν και τοποθετήστε τους στο βάζο. Γεμίστε μέχρι πάνω με λάδι. Έτοιμοι για το μεζεδάκι σας!

Προσοχή! κάποιοι ειδικοί συμβουλεύουν ότι οι βολβοί δεν πρέπει να τρώγονται!

Facebook comments