βότρυς

Ταξιανθία με έναν κεντρικό επιμήκη άξονα ο οποίος φέρει έμμισχα μονήρη άνθη σαν τσαμπί.

εικόνες Περιγραφή
Ασφόδελος λευκός - Asphodelus albus Ασφόδελος λευκός

Asphodelus albus: Πολυετές φυτό, ύψους 0,5- 1,2 μ., με ρίζα όπως του ρεπανιού, σαρκώδης

Digitalis lanata Δαχτυλίτις η εριώδηςDigitalis lanata: πολυετές, τοξικό φυτό, ύψους 30-100 εκ. με βλαστούς απλούς, όρθιους, συχνά κοκκινωπούς, χωρίς ή με πολύ ελάχιστο χνούδι.
Delphinium staphisagria Δελφίνιο Αγριοσταφίδα

Delphinium staphisagria: φυτρώνει σε αμμώδεις εκτάσεις και παραθαλάσσιους τόπους. Το συναντούμε με τις ονομασίες άγρια Σταφίδα, Ψειρόχορτο, Ψειριάρικη. Είναι ετήσιο ή διετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 30 έως 100 εκατοστά.

Ελιά - olea Ελαιόδεντρο

Olea: δέντρο αειθαλές, έχει φύλλα αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη, σκουροπράσινα στην άνω επιφάνεια και αργυρόχροα στην κάτω. Τα άνθη της είναι λευκωπά, μονοπέταλα και πολύ μικρά, σχηματίζουν ταξιανθία βότρυος και εμφανίζονται προς το τέλος Μαΐου, ενώ ο καρπός ωριμάζει και συλλέγεται κατά τα τέλη του φθινοπώρου και αρχές του χειμώνα.

Ιπποκαστανιά - Aesculus hippocastanum Ιπποκαστανιά

Aesculus hippocastanum: Μεγάλο φυλλοβόλο δέντρο εώς 25 μέτρα σε ύψος με κόμη σφαιρική. Τη συναντάμε στα πάρκα και τους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Προέρχεται και απαντάται αυτοφυής κυρίως στα Βαλκάνια.

Κουμαριά (Arbutus unedo) Κουμαριά

Arbutus unedo: θάμνος ή δενδρύλλιο με ρίζα πού έρπει, κορμό κοντόχοντρο με κλαδιά κυλινδρικά κοκκινωπά και χνουδωτά στην άκρη πού γέρνουν προς το έδαφος.

Η Λουίζα το Φθινόπωρο Λουίζα

Lippia citriodora: Θάμνος ύψους 1 μ. με φύλλα οδοντωτά ή λειόχειλα. Κατάγεται από την Ινδία και καλλιεργείται ως αρωματικό-φαρμακευτικό και ως καλλωπιστικό φυτό.
Συνίσταται για: Αδυνάτισμα, αντιπυρετικό, δυσπεψία, κακοσμία του στόματος, ολιγουρία, τόνωση.

Η μαστίχα Χίου στη φυσική της μορφή Μαστιχόδενδρο

Pistacia lentiscus var. Chia: Είδος σχίνου από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή μαστίχα, το σπουδαιότερο προϊόν του νησιού της Χίου

Eriobotrya japonica - Μουσμουλιά Μουσμουλιά

Eriobotrya japonica: φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών. Η μουσμουλιά είναι δέντρο αειθαλές, ιθαγενές της Κίνας και Ιαπωνίας.

Παουλόβνια ανθισμένη Παουλόβνια

Paulownia: δένδρο φυλλοβόλο, το οποίο αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και ελάχιστη φροντίδα.

Πετασίτης - Petasites hybridus ΠετασίτηςPetasites hybridus: Φυτό που συναντάται γύρω από ποτάμια και υδροβιότοπους. Χαρακτηριστικό του είναι τα τεράστια καρδιόσχημα φύλλα του που μοιάζουν πολύ με τα φύλλα της κολοκυθιάς ή του ρούμπερπ.
Νεαρά Τσίκουδα Πιστακία η Τερέβινθος

Pistacia terebinthus: Δένδρο δίοικο που φτάνει μέχρι και τα 10 μέτρα, γνωστό και ως άγρια φυστικιά. Κύριος σκοπός της καλλιέργειάς της δεν είναι τα νόστιμα και μυρωδάτα τσίκουδα αλλά η κρεμεντίνα.

Facebook comments