Γάλα σόγιας

Πλούσιο σε απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα και χαμηλό στα κορεσμένα λιπαρά οξέα και στη χοληστερόλη. Περιέχει επίσης μεγάλη ποικιλία απαραίτητων αμινοξέων και μεταλλικών στοιχείων.  Δεν περιέχει καθόλου λακτόζη.

 

Υλικά:

  • 8 μέρη νερό
  • 1 μέρος φασόλια σόγιας

Εκτέλεση: Μουσκεύουμε τη σόγια σε νερό για 12 ώρες. Χτυπάμε τα φασόλια σόγιας στο μπλέντερ με το νερό. Ρίχνουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα και τον βάζουμε να βράσει για 8 λεπτά.
Με ένα λεπτό σουρωτήρι ή τουλουπάνι σουρώνουμε τον πολτό και κρατάμε το γάλα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε γεύσεις λευκή ή καστανή ζάχαρη, κακάο, βανίλια.

Facebook comments