Γλυκό - μαρμελάδα Κυδώνι

Υλικά:

  • 1 κιλό Κυδώνι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 κιλό Ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Νερό
  • 1 κλωνάρι Αμπερόριζα
  • 2 Λεμόνια

Εκτέλεση: Κόβουμε τα κυδώνια σε μπαστουνάκια.  Βράζουμε λίγο με το νερό το κυδώνι και όταν μαλακώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη.  Βράζουμε έως ότου δέσει, προσθέτουμε και την αμπερόριζα και στο τέλος το λεμόνι.
Η μαρμελάδα γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τη διαφορά ότι τρίβουμε τα κυδώνια με τον τρίφτη.

Facebook comments