Γλυκό του κουταλιού μανιτάρια

συνιστάται: 

Τα πιο κατάλληλα είδη για αυτή τη δουλειά είναι οι κανθαρέλες, και οι κρατηρίσκοι, οι ανατέλλοντες.

Υλικά για ένα κιλό μανιτάρια:

  • 1 κιλό ζάχαρη,
  • 1 λίτρο νερό,
  • χυμός 1 λεμονιού και
  • 1 δόση βανίλια

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, αφήνουμε τα μικρά ολόκληρα και κόβουμε σε κομμάτια τα μεγαλύτερα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα βάζουμε στη φωτιά για λίγο, να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα βράζουμε για 45 λεπτά, προσέχοντας να μη φουσκώσουν και βγάζουμε τον λίγο αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.
Λίγο πριν τα σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια για ελαφριά μυρωδιά.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μια νύχτα και τα ξαναβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά, προσέχοντας να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε βάζο.

Μπορούμε να προσθέσουμε αντί για βανίλια 3-4 φύλλα αμπαρόριζας...

Facebook comments