πόδι δεν έχει πόδι

Επίσης, τα μανιτάρια μπορεί να εμφανίζουν πόδι:

Είδη που εμφανίζουν πόδι: δεν έχει πόδι

εικόνες Περιγραφή
Τρεις ίσκες σε κορμό λεύκας. Ίσκα (Πολύπορο)

Fomes fomentarius: Έχει πολύ σκληρή σάρκα με ξυλώδη υφή. Αναπτύσσεται στους κορμούς των δένδρων, κυρίως σε ξερούς και σαπισμένους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσάναμμα για το τζάκι.

Λαιτιπόρος ο Θειαφένιος - Laetiporus sulphureus Λαιτιπόρος ο Θειαφένιος

Laetiporus sulphureus: Άνοιξη και φθινόπωρο σε κορμούς πλατύφυλλων δέντρων. Έχει χρώμα πορτοκάλο-κίτρινο, το καρπόσωμα του μπορεί να φτάσει και τα 40 εκ διάμετρο. Έχει γεύση και ίνες σαν κοτόπουλο.

Χειμωνιάτικη μαύρη τρούφα - tuber brumale Μαύρη χειμερινή τρούφα

Tuber brumale: Έχει καλή εμπορική αξία και πλούσιο άρωμα ενώ το μέγεθός της είναι συνήθως στο μέγεθος καρυδιού. Συμβιώνει με δενδρώδη είδη όπως είναι η χνουδωτή δρύς, η πλατύφυλλη δρύς, η αριά, η φλαμουριά, η φουντουκιά, η λεύκη, ο γαύρος, ο κέδρος αλλά και διάφορα πεύκα.

Πισσόλιθος ο άριζος - Pisolithus arhizus Πισσόλιθος ο άριζος

Pisolithus arhizus: Φαγώσιμο μανιτάρι με την μορφή μικρής πατάτας, εμφανίζεται Άνοιξη και Φθινόπωρο σε ξέφωτα δασών και στις άκρες δασικών δρόμων. Η τομή αυτού το μανιταριού θυμίζει μωσαϊκό ή ψηφιδωτό

Sarcosphaera coronaria Σαρκόσφαιρα η εστεμμένη

Sarcosphaera coronaria: Ημιυπόγειο ασκόμορφο μανιτάρι που εμφανίζεται την άνοιξη σε δάση κυρίως κωνοφόρων. Είναι φαγώσιμο αλλά απαιτεί καλό μαγείρεμα.

Τρεμίσκη η μεσεντερική

Tremella mesenterica: Καρποφορεί όλο το χρόνο σχεδόν πάνω σε νεκρά ξύλα. Παράγει κίτρινα μανιτάρια με μέγιστη διάμετρο τα 10 εκατοστά.

Facebook comments