θάμνος ή δέντρο

εικόνες Περιγραφή
Το βελανίδι της αριάς Αριά

Quercus ilex: συνήθως θάμνος ή μικρό δένδρο, μπορεί όμως να αναπτυχθεί και σε μεγάλο δένδρο με ύψος 15-27 μέτρα

Γαύρος καρπίνος

Carpinus betulus: Φυλλοβόλο δέντρο ή θάμνος που φθάνει έως 5 μέτρα ύψος. Προτιμά τα δροσερά εδάφη, ενώ συνήθως πλαισιώνει δάση οξιάς,

Γκότζι Μπέρι

Το φυτό «Γκότζι Μπέρι» είναι ένα θαμνώδες δέντρο που φύεται από αρχαιοτάτων χρόνων στην Κίνα, τα Ιμαλάια, το Θιβέτ και τη Μογγολία.  Η καλλιέργεια του φυτού μπορεί να είναι γραμμική με αποστάσεις φύτευσης 2,0 μέτρα επί της γραμμής και 2,0 μέτρα μεταξύ των γραμμών. Συνολικά απαιτούνται 250 φυτά ανά στρέμμα. Η παραγόμενη ποσότητα καρπού μπορεί να ξεπεράσει στην τριετία τον 1 τόνο ανά στρέμμα. Το φυτό περιορίζεται με κλάδεμα στη μορφή του θάμνου. Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε σπόρο καθώς δεν υπάρχει στο ελληνικό εμπόριο.

Αρκουδοπούρναρο - Το "γκι" των Χριστουγέννων Ίλεξ (Ου)

Ilex aquifolium - Γκι Χριστουγέννων(εσφαλμένα): Αειθαλής θάμνος ή μικρό δέντρο. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με φωτεινά, κόκκινα φρούτα του δάσους του σε αντίθεση με τα σκούρα πράσινα, γυαλιστερά φύλλα.

Κουμαριά (Arbutus unedo) Κουμαριά

Arbutus unedo: θάμνος ή δενδρύλλιο με ρίζα πού έρπει, κορμό κοντόχοντρο με κλαδιά κυλινδρικά κοκκινωπά και χνουδωτά στην άκρη πού γέρνουν προς το έδαφος.

Κράταιγος στη Θεσσαλονίκη Κράταιγος

Crataegus monogyna: Είναι θάμνος ή μικρό δέντρο με λοβωτά φύλλα. Ανήκει στα ροδοειδή. Ανθίζει το Μάιο και τον Ιούνιο και καρπίζει το Φθινόπωρο.

Πασχαλιά

Syringa vulgaris: Θάμνος ή μικρό δέντρο με ύψος ως 4- 5 μέτρα. Έχει όμορφα και μυρωδάτα λουλούδια. Πρόκειται για ανθεκτικό φυτό γενικά που πετάει κάθε χρόνο παραφυάδες.

Νεαρά Τσίκουδα Πιστακία η Τερέβινθος

Pistacia terebinthus: Δένδρο δίοικο που φτάνει μέχρι και τα 10 μέτρα, γνωστό και ως άγρια φυστικιά. Κύριος σκοπός της καλλιέργειάς της δεν είναι τα νόστιμα και μυρωδάτα τσίκουδα αλλά η κρεμεντίνα.

Πουρνάρι (Quercus coccifera L) Πουρνάρι

Quercus coccifera: Αειθαλές δένδρο που φθάνει ύψος τα 15 μ. ή μεγάλος πολύκλαδος σκληρόφυλλος θάμνος.

Προύνος ο ακανθώδης ή Τσαπουρνιά (Prunus spinosa) Προύνος ο ακανθώδης

Prunus spinosa ή Τσαπουρνιά: μεγάλος, φυλλοβόλος θάμνος ή μικρό δέντρο με εδώδιμους καρπούς και θεραπευτικές ιδιότητες.

Φουντουκιά (Corylus) Φουντουκιά

Corylus: αυτοφυείς και άγριες ή καλλιεργούνται, για τους νόστιμους καρπούς τους.

Facebook comments