Κερασιά

Eπιστημονική Oνομασία: 
Prunus cerasus,
Άλλα Ονόματα: 
Προύνος η πτηνόφιλος, Κέρασος η οξύχυμος

Περιγραφή: Πασίγνωστο, φυλοβόλλο δέντρο, με μικρούς ερυθροβυσσινί καρπους. Τα φύλλα του είναι λογχοειδή πράσινα με πριονωτή περιφέρεια που το φθινόπωρο παίρνουν κιτρινωπούς και ροζέ χρωματισμούς.

Το όνομα του πρόερχεται από την περίοχη Κερασούντα από οπού και κατάγεται. Η εποχή ανθοφορίας του είναι από Απρίλιο έως το Μάιο και ακολουθητε από αυτήν της καρποφορίας, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Σχεδόν όλο το φυτο είναι χρήσιμο, καθώς μπορουμε να συλλέγουμε, εκτός των καρπών, τα φύλλα, τη φλούδα, το δάκρυ του κορμού (κόμμι), τα κοτσάνια των καρπών και τα κουκούτσια.

κεράσι
Καρπός με σφαιρικό σχήμα και φλοιό τους λείο και γυαλιστερό, με γεύση γλυκιά, ξινή και στυφή. Με θερμαντική δράση στον οργανισμό. Εξουδετερώνουν την πνευματική κόπωση και ενδείκνυνται στην αναιμία. Στην Ελλάδα παράγονται στον Κολινδρό Πιερίας, στην Έδεσσα, στα Γρεβενά, στη Βόρεια Χίο και σε ...περισσότερα


Παγωτό από φρούτα: Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει με διάφορα φρούτα... Δοκίμασε καρπούζι, ροδάκινο, πεπόνι ή ό,τι άλλο σας αρέσει! ...περισσότερα.
Λικέρ από άγρια φρούτα: Λικέρ από άγρια φρούτα χωρίς να προσθέσετε αρωματικά. Κράνα, βύσσινα, φράουλες, βατόμουρα, κούμαρα. ...περισσότερα.
Κερασοθεραπεία: Διαρκεί από 3-5 μέρες στις οποίες τρεφόμαστε μόνο με κεράσια, έτσι αποβάλλονται οι τοξίνες του οργανισμού και βελτιώνεται η ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου. ...περισσότερα.
Βιότοπος: 
Μήνας συλλογής: 
Μήνες άνθισης: 

Facebook comments