Κρεμμύδι
Περιγραφή: Ο γνωστός σε όλους βολβός που χρησιμοποιείται στην μαγειρική, ωμός σε σαλάτες και μαγειρεμένος σε σάλτσες και φαγητά. Εκτός από καλλιεργήσιμος υπάρχει και άγριος στη φύση με πιο έντονα γευστικά χαρακτηριστικά αλλά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για βρώση συλλέγεται φρέσκο (φύλλα) φθινόπωρο ως άνοιξη και ξερό (βολβός) στα τέλη του καλοκαιριού. Το κρεμμύδι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Σε κάποιους όμως, προκαλεί παρενέργειες, κυρίως όταν το τρώνε ωμό.
Πηγές:
- Κώστας Μπαζαίος 100 Βότανα 2000 θεραπείες σελ: 199
Facebook comments