Λεμονιά

Eπιστημονική Oνομασία: 
Citrus limon
Φυτό: δέντρο,

Περιγραφή: Η λεμονιά μπορεί να μεγαλώσει μέχρι 6 μέτρα σε ύψος, αλλά συνήθως είναι πιο κοντή. Τα κλαδιά του δέντρου έχουν αγκάθια και σχηματίζουν ανοιχτό στέμμα. Τα φύλλα είναι πράσινα, λαμπερά και έχουν ελλειψοειδές σχήμα. Τα άνθη είναι λευκά εξωτερικά με με το εσωτερικό τους να κλίνει προς το μωβ. Στη λεμονιά, τόσο ο καρπός όσο και τα άνθη υπάρχουν ταυτόχρονα. Τα λεμόνια έχουν σχήμα ωοειδές με τις άκρες τους μυτερές. Όταν είναι ώριμα έχουν χρώμα έντονο κίτρινο.

Καλλιέργεια: Οι λεμονιές φυτρώνουν σε τροπικά και εύκρατα κλίματα και δεν αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Προτιμούν τη θερμοκρασία μεταξύ 15–30 °C (60–85 °F) και χρειάζονται πολλή ηλιοφάνεια. Αναπτύσσονται καλά σε γόνιμο, ξηρό χώμα. Οι λεμονιές χρειάζονται πολύ νερό, αλλά και να στεγνώνουν μεταξύ των ποτισμάτων.

Χώρες που παράγουν πολλά λεμόνια είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και άλλες μεσογειακές χώρες, η Αργεντινή, η Ινδία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ. Μπορούν να φυτευτούν ως φυτά κήπου ή και σε γλάστρα αν κλαδεύονται για να παραμείνουν μικρές.

Λεμόνι
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου λεμονιά. Χρησιμοποιείται για τον χυμό του. ...περισσότερα

Θεραπευτικές ιδιότητες στο λεμόνι: Το λεμόνι έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες καθώς με τα συστατικά του καταπολεμά: τα μικρόβια και τους ιούς, τον καρκίνο και το Parkinson. Βοηθά τα μάτια, το συκώτι και τα νεφρά. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός φυσικός λιποδυαλίτης και βοηθάει στην απώλεια βάρους. ...περισσότερα.

Facebook comments