λοβωτό

εικόνες Περιγραφή
Απήγανος - Ρούτα η βαρύοσμη Απήγανος - Ρούτα η βαρύοσμη

Ruta graveolens: Έντονα βαρύοσμο αρωματικό, αειθαλές, πολυετές φυτό, που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο.Τα φύλλα του είναι σαρκώδη και έχουν τρεις λοβούς.

ΚαυκαλήθραTordylium apulum: άγριο εδώδιμο χόρτο εξαιρετικής ποιότητας, με ευχάριστο άρωμα. Μαζεύονται τα φύλλα και οι τρυφερές κορφές της από το χειμώνα έως την άνοιξη που ανθίζει. Την συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους.
Κόλιανδρος (Coriandrum sativum) - Το φύλλο Κόλιανδρο

Coriandrum sativum: ενδημικό της ανατολικής περιοχής της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «κοριός», λόγω της δυσάρεστης οσμής του καρπού του.

Κράταιγος στη Θεσσαλονίκη Κράταιγος

Crataegus monogyna: Είναι θάμνος ή μικρό δέντρο με λοβωτά φύλλα. Ανήκει στα ροδοειδή. Ανθίζει το Μάιο και τον Ιούνιο και καρπίζει το Φθινόπωρο.

Μπάμια - Hibiscus esculentus Μπάμια

Hibiscus esculentus: Φυτό ποώδες, του γένους του Ιβίσκου. Ο καρπός (οι μπάμιες) συλλέγονται όσο είναι ακόμα άγουρες και καταναλώνονται μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους

Φυτό ντομάτας Ντοματιά

Solanum lycopersicum: ιθαγενές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, από το Μεξικό μέχρι το Περού. Ζει μόνο μερικά χρόνια και συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Τυπικά φτάνει τα 1-3 μ. ύψος, αλλά δεν έχει αρκετά ανθεκτικό βλαστό και στηρίζεται σε άλλα φυτά.

Η αμπαρόριζα την άνοιξη πριν ανθίσει Πελαργόνιο το βαρύοσμο (Αρμπαρόριζα)

Pelargonium graveolens: Αμπερόριζα ή μοσχομολόχα. Πρόκειται για πολυετές ποώδες φυτό με τρυφερούς βλαστούς. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Ξεχωρίζει για το πολύ δυνατό άρωμα που απελευθερώνεται από τα φύλλα της.

το φύλλο της Συκιάς Συκιά

Ficus carica: το δέντρο που τάιζε τους προγόνους μας...Τα φύλλα της είναι μεγάλα, έχουν σχήμα καρδιάς και χωρίζονται σε λοβούς. Τα άνθη της είναι μόνοικα, έχουν μίσχο και βρίσκονται πολλά μαζί στο εσωτερικό μιας κλειστής ταξιανθικής ανθοδόχης

Χρυσανθεμο

Chrysanthemum morifolium: το γνωστό καλλωπιστικό με τις θεραπευτικές ιδιότητες! Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Facebook comments