Μαρμελάδα από κούμαρα

Όπως οι περισσότερες μαρμελάδες από άγρια φρούτα έχει μέσα σποράκια (αυτά τα εξωτερικά σποράκια του καρπού). Αν σας αρέσουν, λοιπόν αυτού του είδους των μαρμελάδων, τότε δεν κάνει για σας!


Υλικά:

  • 2 μέρη ώριμα κούμαρα
  • 1 μέρος ζάχαρη
  • 1/2 μέρος νερό

Εκτέλεση: Πλένουμε τα κούμαρα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες. Δεν βγάζουν πολύ σιρόπι.
Βράζουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, τα λιώνουμε με την πρέσα των λαχανικών ή σε μπλέντερ και ξαναβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Μπορούμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη και να χρησιμοποιήσουμε στη θέση της Στέβια αποξηραμένη. Σε ένα κιλό ζάχαρη αντιστοιχούν 125 γραμμάρια φύλλα στέβιας αποξηραμένα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα κατά το δεύτερο βράσιμο.

Facebook comments