Μαρμελάδα Σαμπούκου

Εκτέλεση:

  1. Διαλέξτε τα σκουρόχρωμα και γερά σπόρια και βάλτε τα σε κατσαρολάκι να πάρουν μία βράση.
  2. Κρατήστε το νερό και βάλτε τα σπόρια σε τρυπητό και πατήστε τα να βγάλουν το ζουμί τους.
  3. Απο το ζουμί που έμεινε από τα σπόρια μετρήστε το να είναι 1 λίτρο (αν δεν φτάνει προσθέστε λίγο από το νερό που τα βρασαμε).
  4. Διαλύστε σε αυτό το ζωμο την ζάχαρη και αφήστε να βράσει για 3 με 5 λεπτά και βάλτε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Διαβάστε περισότερο: Μαρμελάδα ζελές ζαμπούκου

Facebook comments