Μερέντα με χαρουπάλευρο

Υλικά:

  • Μιά χουφτιά καβουρδισμένα φουντούκια
  • Λίγο φρέσκο γάλα (προαιρετικά)
  • Μία γεμάτη κ.σ. μέλι
  • Τρεις κ.σ. χαρουπάλευρο

Αλέθουμε τα φουντούκια και προσθέτουμε λίγο γάλα (στην αρχή πολύ διστακτικά, ελάχιστο, κατόπιν λίγο-λίγο και θα κανονίσουμε τη ποσότητα με το μάτι ώστε το αποτέλεσμα να είναι τόσο κρεμώδες όσο και η γνωστή μας μερέντα). Για τη ποσότητα των φουντουκιών που αλέσαμε θα χρειασθούμε κάτι λιγότερο από 1/5 ποτηράκι του κρασιού γάλα αγελάδας. Στη συνέχεια ένα γεμάτο κουτάλι της σούπας μέλι. Προσθέτουμε, λοιπόν, τρεις κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο στο γουδί μας. Ανακατεύοντας, θα διαπιστώσουμε ότι, ξαφνικά, η κρέμα μας τείνει να πάρει ένα χρώμα τέτοιο που μας θυμίζει έντονα σοκολάτα.

Facebook comments