μονόσπερμος

εικόνες Περιγραφή
Αβοκάντο το δέντρο Αβοκάντο

Persea americana: Αείφυλλο δέντρο, με παραγωγική ζωή στα 35 χρόνια και ύψος να φτάνει τα 15 μέτρα.

Αμυγδαλιά

Prunus amygdalus: δένδρο φυλλοβόλο με ύψος από 4 ώς 12 μέτρα και φύλλα ελλειψοειδή, λογχοειδή, οδοντωτά.

Γλοβουλάρια η Άλυπη - Globularia Alypum Γλοβουλάρια η Άλυπη

Globularia Alypum: Θάμνος χαμηλός που ανθίζει νωρίς την άνοιξη. Θεωρείται πολύ αρωματικό φυτό. Τα άνθη του είναι χρώματος μπλέ με διάμετρο έως 3 εκατοστά.

Ελιά - olea Ελαιόδεντρο

Olea: δέντρο αειθαλές, έχει φύλλα αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη, σκουροπράσινα στην άνω επιφάνεια και αργυρόχροα στην κάτω. Τα άνθη της είναι λευκωπά, μονοπέταλα και πολύ μικρά, σχηματίζουν ταξιανθία βότρυος και εμφανίζονται προς το τέλος Μαΐου, ενώ ο καρπός ωριμάζει και συλλέγεται κατά τα τέλη του φθινοπώρου και αρχές του χειμώνα.

Καπουτσίνος - Tropaeolum majus Καπουτσίνος

Tropaeolum majus: Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στη Νότια Αμερική. Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας.

Η Καρυδιά φορτωμένη με καρύδια Καρυδιά

Juglans regia: Μεγάλο δέντρο με θεραπευτικό φλοιό, καρπούς και φύλλα. Τα φύλλα της καρυδιάς είναι μεγάλα, μακριά, σύνθετα.

Μικρή αγριοκερασιά τον Νοέμβρη Κερασιά

Prunus cerasus: Φυλοβόλλο δέντρο. Ανθίζει από Απρίλιο έως το Μάιο, καρποφορεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Χρήσιμα τα φύλλα, η φλούδα, το δάκρυ του κορμού (κόμμι), οι καρποί, τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους. Το όνομα του πρόερχεται από την περίοχη Κερασούντα από οπού και κατάγεται.

κορομηλιά (Prunus cerasifera) Κορομηλιά

Prunus cerasifera: καρποφόρο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 12 μέτρα και δίνει καρπούς το καλοκαίρι (κορόμηλα).

Η Κρανιά (Cornus mas) Κρανιά

Cornus mas: Φυλλοβόλο δέντρο- θάμνος που ανήκει στα αγγειόσπερμα. Με κίτρινα άνθη, κόκκινους, ξινούς και βιταμινούχους καρπούς.

Προύνος ο ακανθώδης ή Τσαπουρνιά (Prunus spinosa) Προύνος ο ακανθώδης

Prunus spinosa ή Τσαπουρνιά: μεγάλος, φυλλοβόλος θάμνος ή μικρό δέντρο με εδώδιμους καρπούς και θεραπευτικές ιδιότητες.

Ροδακινιά - Prunus persica Ροδακινιά

Prunus persica: Δέντρο με ύψος ως τα 4,5 μέτρα. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κατά κόρον και κυρίως στην Ημαθία. Εισήχθηκε από την Κίνα.

Osyris alba Σκουπόχορτο

Osyris alba: Δίοικος αειθαλής θάμνος με μεγάλους βλαστούς μικρά γραμμοειδή-λογχοειδή φύλλα. Ανθίζει την άνοιξη και oι σαρκώδεις κόκκινοι καρποί του ωριμάζουν το φθινόπωρο. Φυτρώνει σε θαμνότοπους και πετρώδεις θέσεις.

Facebook comments