Μουσταλευριά

Ένα παραδοσιακό, νηστίσιμο και πολύ θρεπτικό γλυκάκι !

Υλικά:

  • Αλεύρι
  • Μούστος
  • Κανέλα
  • Καρύδι
  • Σουσάμι


Εκτέλεση:  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μούστο και το αλεύρι σε αναλογία 4 προς 1. Ανακατεύουμε καλά για να λειώσει το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα περνώντας το από σουρωτήρι. Με το χέρι μας πιέζουμε το αλεύρι που σβόλιασε, ώστε να διαλυθεί και να πέσει όλο στην κατσαρόλα. Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τρίβοντας τον πάτο της κατσαρόλας (με υπομονή) μέχρι να πήξει το μείγμα. Πρέπει να έχει κρεμώδης υφή, σκουρόχρωμη και διαυγή όψη.
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα σε ένα ταψάκι. Η μουσταλευριά μας πρέπει να έχει ύψος περίπου 2 ½ δάχτυλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα όλη την επιφάνεια, ρίχνουμε μια στρώση σουσάμι και τέλος προσθέτουμε χοντροκομμένο καρύδι. Όταν κρυώσει η μουσταλευριά κόβεται και σερβίρεται εύκολα.

Facebook comments