Νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας (μερέντα)

Νηστίσιμη συνταγή και μάλιστα ανάλαδη!

Υλικά: 

  • 200 γρ. φουντούκια
  • 125 γρ. κακάο
  • 250γρ. νερό (ένα ποτήρι)
  • Έναν εσπρέσσο (προαιρετικό) 
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 70 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  3. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
  4. Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
  5. Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
  6. Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.

Πηγή

Facebook comments