Παράγω Αλόη Βέρα

Το άνθος της Αλόης Βέρα
Αλόη η γνήσια

Aloe Vera Barbadensis Miller: μοιάζει αρκετά...

Προετοιμασία: Η αλόη είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις που μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε στο σπίτι. Φροντίστε, ωστόσο, αν η θερμοκρασία έξω είναι κάτω από 13 βαθμούς, να την έχετε σε κλειστό χώρο.  Η αλόη μεγαλώνει αργά και χρειάζεται φως αλλά όχι συνεχή έκθεση στον ήλιο, αέρα και λίγο νερό. Όταν τη φυτεύετε, βάλτε στον πάτο της γλάστρας βότσαλα, που διευκολύνουν το στράγγισμα, ώστε να μη σαπίζουν οι ρίζες.

Φύτευση: Η αλόη πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα από τις παραφυάδες που βγάζει μια μεγάλης ηλικίας αλόη γύρω από τη ρίζα. Αν πάρουμε μια παραφυάδα και την τοποθετήσουμε σε γλάστρα με χώμα και ποτίσουμε, είναι πολύ εύκολο να την διατηρήσουμε στη ζωή και να τη μεγαλώσουμε.

Περιποίηση: Ποτίστε την όταν το χώμα της έχει στεγνώσει (2 ποτήρια την εβδομάδα είναι αρκετά για μια μέτριου μεγέθους αλόη). Αν, αντίθετα, τα φύλλα της είναι λεπτά και σπάζουν στη μέση, σημαίνει ότι δεν την ποτίζετε αρκετά. Επειδή η αλόη είναι ευαίσθητη στο χλώριο, μπορεί να εμφανίσει καφέ στίγματα, γι’ αυτό, όποτε μπορείτε, να αφήνεται το νερό που θα την ποτίσετε σε μια λεκάνη για 12 ώρες ή περισσότερο, ώστε να εξατμιστεί το χλώριο. Όταν οι νέοι βλαστοί της ψηλώσουν μερικά εκατοστά, κόψτε τους και φυτέψτε τους αλλού, για να μην αφαιρούν συστατικά από το ώριμο φυτό. 

Συγκομιδή: Στον 3-4ο χρόνο η θεραπευτική δράση της αλόης είναι η μέγιστη. Μάλιστα, το φυτό θα έχει ανθίσει, και θα έχουν ελαττωθεί τα λευκά στίγματα στα φύλλα. Τα φρέσκα φύλλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ως 10 μέρες.

Προσοχή. Είδη αλόης υπάρχουν πολλά! Τα θεραπευτικά είδη όμως είναι συγκεκριμένα.

περιποίηση: 

Facebook comments