Παστέλι

Υλικά:
  •     2 φλιτζάνια σουσάμι
  •     1 φλιτζάνι μέλι
  •     1 κουταλιά ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  •     1/2  κουταλάκι κανέλα
  •     ξύσμα λεμονιού
  •     1 κουταλιά αλεύρι
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε.
  3. Σταδιακά, προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Προσέχουμε να μην πήξει πολύ το μίγμα.
  5. Βρέχουμε με νερό μια μαρμάρινη πλάκα και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα το μίγμα.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε ρόμβους.

 

Facebook comments