ποώδες

φυτό με βλαστούς που εμφανίζουν μόνο πρωτογενή αύξηση, δηλαδή, οι βλαστοί δεν αυξάνουν κατά πάχος.

εικόνες Περιγραφή
Σπαθίφυλλο

Spathiphyllum: Εντυπωσιακά φύλλα, με ανάγλυφη επιφάνεια, στην άκρη ενός λεπτού και μακριού μίσχου. φυτό αυτό πολύ αγαπητό τόσο στους λάτρεις των πράσινων φυτών όσο και σε αυτούς που προτιμούν τα ανθοφόρα φυτά. Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Ζερμπέρα

Gerbera jamesonii: φυτό του οποίου η καλλωπιστική αξία αναγνωρίστηκε μόλις τα τελευταία χρόνια...Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Αγλαόνημα Μοδέστουμ

Aglaonema modestum:Ένα από τα φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας! Φύλλα λογχοειδή σκουροπράσινα με μεγάλες αργυρόχρωμες κηλίδες. Ανθίζει τον Ιούλιο βγάζοντας λευκές σπάθες και έπονται σκουροκόκκινες ρόγες.

Νεφρολεπίς φτέρη

Nephrolepis exaltata: Φυτό εσωτερικού χώρου που έχει βρεθεί ότι αφαιρεί επικίνδυνα σωματίδια από την ατμόσφαιρα.

Heliotropium_europaeum ΗλιοτρόπιοHeliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους
Φυτολάκκα η αμερικανικήPhytolacca Americana: φυτό που εισήχθει από τη Βόρειο Αμερική για τις ράγες του με τις οποίες χρωμάτιζαν το κρασί. Η μέθοδος αυτή σήμερα έχει απαγορευθεί.
Ρίκινος ο κοινός

Ricinus communis: φυτό που ανήκει στην οικογένεια Euphorbiaceae, αποκλειστικό μέλος του γένους Ricinus και της υποοικογένειας Ricininae. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 ή και 3 μέτρα σε ένα χρόνο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Telekia speciosa Τελέκια της ευειδής

Telekia speciosa : Μεγάλο, όμορφο φυτό που συναντάται σε υψόμετρο με μεγάλα κίτρινα άνθη

Ορχιδέα του ΡόμπερτHimantoglossum robertianum: Ευρέως διαδεδομένη στα παραλιακά μέρη ορχιδέα με πυκνή ταξιανθία, μεγάλα άνθη, και μεγάλα βασικά φύλλα. Σταθερή μορφολογικά, ανθίζει νωρίς την άνοιξη, από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο.
Ρεζεδά η κίτρινηReseda lutea L.: Μικρού ύψους φυτό με πολλές κορυφές. Τρώγεται σε σαλάτες.
Asplenium ceterach L σκορπιδόχορτοAsplenium ceterach L: Είδος μικρής φτέρης με φύλλα που το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 15 εκ. Τα φύλλα αυτά είναι λογχοειδή με βαθειούς λοβούς στις δύο πλευρές τους.
 Chenopodium album L Λουβουδιά

Chenopodium album L: ένα από τα πιο διαδεδομένα εδώδιμα και νόστιμα χόρτα. Θεωρείται παράσιτο για τους γεωργούς και καταπολεμάτε με χημικά ζιζανιοκτόνα.

Facebook comments