Πράσινες ελιές σε Θαλασσινό νερό

χρήσεις: 
συνιστάται: 

Υλικά: 

  • πράσινες ελιές
  • Θαλασσινό νερό
  • Κληματσίδες στο ύψος των βάζων μας
  • λεμόνια σε φέτες
  • Σέλινο
  • λίγο ελαιόλαδο   
  • 1 βάζο που να κλείνει καλά (για την αποθήκευση των ελιών) 


Εκτέλεση: Τοποθετούμε τις κληματσίδες κατακόρυφα στα βάζα, Πλένουμε τις ελιές πολύ καλά με άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε. Αφού στεγνώσουν, τις βάζουμε στο βάζο που θα μείνουν με τον εξής τρόπο: Ελιές, φέτες λεμονιού, σέλινο και μετά πάλι ελιές κ.ο.κ.

Γεμίζουμε με θαλασσινό νερό, αλλά όχι μέχρι πάνω· αφήνουμε λίγο χώρο για υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε χυμό λεμονιού ή ξινό μέχρι το ph μετρό μας να δείξει 4,5. Από πάνω βάζουμε δύο δάχτυλα λάδι για να μην μουχλιάσουν τα υλικά. Κλείνουμε το βάζο, το τοποθετούμε σε ένα δροσερό μέρος, και το αφήνουμε εκεί για 1 χρόνο...

Παραλλαγές: Για να γίνουν πιο γρήγορα μπορούμε να χαράξουμε τις ελιές ή ακόμα και να τις τσακίσουμε.

 

Facebook comments