Πώς να φυτέψετε γκίγκο μπιλόμπα

Γκίγκο το δίλοβο (Ginkgo biloba)
Γκίγκο το δίλοβο

Ginkgo biloba:...

Η βλάστηση του ginkgo είναι λίγο δύσκολη, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα αυξήσουν την επιτυχία σας. Οι σπόροι καλύπτονται από δύσοσμα φρούτα. Ο καρπός του ginkgo περιέχει μικρά επίπεδα , ερεθιστικών για το δέρμα ουσιών που βρίσκεται και στο δηλητήριο κισσού . Για να αποφευχθεί ερεθισμός, συνιστάται να καθαρίσουμε καλά τους καρπούς.

Βήμα 1ο 

Ξεπλένουμε πολύ καλά τους σπόρους και τους βάζουμε σε νερό με λίγη χλωρίνη για 10 λεπτά. Μετά τους στεγνώνουμε και τους σπάμε προσέχοντας να μην επιρρεαστεί το εσωτερικό τους.

Βήμα 2ο 

Τους βάζουμε στο ψυγείο και τους αφήνουμε για έναν μήνα. Το σπάσιμο του κέλυφους μπορεί να γίνει και μετά το ψυγείο...

Βήμα 3ο 

Παίρνουμε λίγη άμμο και την αποστειρώνουμε. αύτό μπορεί να γίνει με χλωρίνη ή με υψηλή θερμοκρασία (χύτρα ταχύτητας) 

Βάζουμε τους σπόρους σε λίγη υγρή άμμο μέσα σε ζιπ σακουλάκια. Τα τοποθετούμε σε σκοτεινό ντουλάπι σε θερμοκρασιά 20 C  

Οι σπόροι του Ginkgo biloba έχουν μακρά διάρκεια της βλαστικής περιόδου και μια τάση να πάρει καλούπι για το εξωτερικό κέλυφος. Η παρουσία της μούχλας στο εξωτερικό κέλυφος δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο σπόρος είναι νεκρός. Θα είναι μια χαρά εφόσον η μούχλα δεν φθάνει το έμβρυο. Για να αποκρούσει καλούπι, ενώ περιμένουν για τη βλάστηση, την αποστείρωση των σπόρων ginkgo σε ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης (1: 8, Bleach: Νερό) για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να εισαγάγει χλωρίνη σε έναν σπόρο διαβίωσης. Ωστόσο, το διάλυμα αραιώνεται, και οι σπόροι πρέπει να είναι εμποτισμένο μόνο αρκετό καιρό ότι το λευκαντικό εμποτίζει το εξωτερικό κέλυφος και όχι πέρα.

Ο επόμενος στόχος είναι να επιτρέψει την υγρασία και τον αέρα να φτάσει πέρα ​​από το κέλυφος. Nick οι πλευρές του κελύφους κατά μήκος του χείλους ή ότι πηγαίνει γύρω από την περιφέρεια του σπόρου. Μην καταστρέφετε το έμβρυο. (Υπάρχει μια πολύ λεπτή μεμβράνη καφέ γύρω από το έμβρυο πάρα πολύ, η οποία δεν πρέπει να διεισδύσει).

δέντρα Ginkgo μεγαλώνουν σε περιοχές όπου η χαμηλή θερμοκρασιά το χειμώνα είναι φυσιολογική. Η αλλαγή θερμοκρασίας μετά το χειμώνα επιτρέπει στο σπόρο να καταλάβει ότι μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται. Θα πρέπει να δημιουργήσετε τεχνητά αυτή την εμπειρία για το σπόρο. Η διαδικασία είναι γνωστή μία υγρή ψυχρή στρωμάτωση. Αυτό  επιτυγχάνεται εύκολα με την αποθήκευση των σπόρων στο ψυγείο για ένα μήνα. Αυτό μπορεί να γίνει πριν ή μετά το σπάσιμο του κέλυφους.

Τοποθετήστε τα τσακισμένοι σπόρους σε υγρά, κατά προτίμηση αποστειρωμένη άμμο και τα βάζουμε σε ένα baggie φερμουάρ. Τοποθετούν τους, έτσι ώστε οι σπόροι μόλις μετά βίας να κολλήσει επάνω μέσω της άμμου. Η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας του υπεροξειδίου του υδρογόνου προς το νερό που χρησιμοποιείται για να υγράνει την άμμο είναι μια άλλη επιλογή για την πρόληψη της μούχλας.

Κρατήστε τα φύτεψε σπόρους ginkgo σε temps περίπου 70-75 βαθμούς. Όταν οι σπόροι φυτρώνουν θα δείτε το πράσινο πηγάζει Τύπο ενάντια στην τσάντα. Όταν βλέπετε την ανάπτυξη των φύλλων, μεταμόσχευση σπορόφυτα ginkgo σας σε ένα μείγμα από πάνω άμμος από το έδαφος. Κρατήστε την υγρασία του εδάφους ίση με εκείνη της άμμου στην τσάντα και να κρατήσει μακριά από το άμεσο ήλιο και βαρύ ύδωρ.

Facebook comments