Πώς να φυτέψετε γκίγκο μπιλόμπα

Γκίγκο το δίλοβο (Ginkgo biloba)
Γκίγκο το δίλοβο

Ginkgo biloba:...

Η βλάστηση του ginkgo είναι λίγο δύσκολη, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα αυξήσουν την επιτυχία σας. Οι σπόροι καλύπτονται από δύσοσμα φρούτα. Ο καρπός του ginkgo περιέχει μικρά επίπεδα , ερεθιστικών για το δέρμα ουσιών που βρίσκεται και στο δηλητήριο κισσού . Για να αποφευχθεί ερεθισμός, συνιστάται να καθαρίσουμε καλά τους καρπούς.

 

Βήμα 1ο 

Ξεπλένουμε πολύ καλά τους σπόρους και τους βάζουμε σε νερό με λίγη χλωρίνη για 10 λεπτά. Μετά τους στεγνώνουμε και τους σπάμε προσέχοντας να μην επιρρεαστεί το εσωτερικό τους.

Βήμα 2ο 

Τους βάζουμε στο ψυγείο και τους αφήνουμε για έναν μήνα

Οι σπόροι του Ginkgo biloba έχουν μακρά διάρκεια της βλαστικής περιόδου και μια τάση να πάρει καλούπι για το εξωτερικό κέλυφος. Η παρουσία της μούχλας στο εξωτερικό κέλυφος δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο σπόρος είναι νεκρός. Θα είναι μια χαρά εφόσον η μούχλα δεν φθάνει το έμβρυο. Για να αποκρούσει καλούπι, ενώ περιμένουν για τη βλάστηση, την αποστείρωση των σπόρων ginkgo σε ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης (1: 8, Bleach: Νερό) για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να εισαγάγει χλωρίνη σε έναν σπόρο διαβίωσης. Ωστόσο, το διάλυμα αραιώνεται, και οι σπόροι πρέπει να είναι εμποτισμένο μόνο αρκετό καιρό ότι το λευκαντικό εμποτίζει το εξωτερικό κέλυφος και όχι πέρα.

Ο επόμενος στόχος είναι να επιτρέψει την υγρασία και τον αέρα να φτάσει πέρα ​​από το κέλυφος. Nick οι πλευρές του κελύφους κατά μήκος του χείλους ή ότι πηγαίνει γύρω από την περιφέρεια του σπόρου. Μην καταστρέφετε το έμβρυο. (Υπάρχει μια πολύ λεπτή μεμβράνη καφέ γύρω από το έμβρυο πάρα πολύ, η οποία δεν πρέπει να διεισδύσει).

δέντρα Ginkgo μεγαλώνουν σε περιοχές όπου η κατάψυξη είναι φυσιολογικό. σπόροι ginko είναι, ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται σε αυτές τις θερμοκρασίες και έχουν προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις εποχιακές αλλαγές. Η αλλαγή από δροσερό να ζεσταθεί θερμοκρασίες μετά το χειμώνα αφήνει το σπόρο γνωρίζετε ότι μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται. Εάν δεν είστε φύτευση σπόρων σας έξω κατά τη διάρκεια της πιο ψυχρές συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσετε τεχνητά αυτή την εμπειρία για το σπόρο. Η διαδικασία είναι γνωστή μία υγρή ψυχρή στρωμάτωση. Cold διαστρωμάτωση επιτυγχάνεται εύκολα με την αποθήκευση τους σπόρους στο ψυγείο για ένα μήνα. Αν οι σπόροι σας δεν έχουν προ-στρωματοποιημένη, θα πρέπει να το κάνετε αυτό πριν από την έκθεση τους στις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για βλάστησης. Αυτό μπορεί να γίνει πριν ή μετά την χάραξη.

Υποθέτοντας ότι οι σπόροι biloba gingko σας ήταν κρύο στρωματοποιημένη, είναι τώρα έτοιμη για τη βλάστηση. Τοποθετήστε τα τσακισμένοι σπόρους σε υγρά, κατά προτίμηση αποστειρωμένη άμμο και τα βάζουμε σε ένα baggie φερμουάρ. Τοποθετούν τους, έτσι ώστε οι σπόροι μόλις μετά βίας να κολλήσει επάνω μέσω της άμμου. Η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας του υπεροξειδίου του υδρογόνου προς το νερό που χρησιμοποιείται για να υγράνει την άμμο είναι μια άλλη επιλογή για την πρόληψη της μούχλας.

Κρατήστε τα φύτεψε σπόρους ginkgo σε temps περίπου 70-75 βαθμούς. Όταν οι σπόροι φυτρώνουν θα δείτε το πράσινο πηγάζει Τύπο ενάντια στην τσάντα. Όταν βλέπετε την ανάπτυξη των φύλλων, μεταμόσχευση σπορόφυτα ginkgo σας σε ένα μείγμα από πάνω άμμος από το έδαφος. Κρατήστε την υγρασία του εδάφους ίση με εκείνη της άμμου στην τσάντα και να κρατήσει μακριά από το άμεσο ήλιο και βαρύ ύδωρ.

Facebook comments