Ρόφημα Ζαμπούκου Δροσιστικό

συνιστάται: 

Υλικά:

Εκτέλεση: Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα άνθη και ανάμεσα τους φέτες απο λεμόνι. Πιέζουμε κάτω το υλικό και προσθετουμε 2,5 λίτρα νερο,τοσο που μόλις να σκεπαζει τον ζαμπουκο και τα λεμόνια. Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρολα για 36 ωρες. Σουρώνουμε απο διπλη γαζα το υλικο. Κρατάμε το υγρο και προσθέτουμε 1 κιλο ζαχαρη ανα λιτρο,το ξύσμα λεμονιου και το χυμο του λεμονιου. Βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια και κατεβαζουμε μολις αρχισει να βράζει. Μολις κρυώσει το βάζουμε σε μπουκαλια τα οποια διατηρουνται και εκτος ψυγείου. Εντος ψυγειου όμως εχουμε καλυτερη διατήρηση και είναι και δροσερό.

Σερβίρουμε ρίχνοντας σε ποτήρι με κρύο κατά προτίμηση νερό, σε αναλογία 1:7.

Προαιρετικά μπορούμε να το συνδυάσουμε με μελισσόχορτο, δηλαδή να προσθέσουμε στο βράσιμο και φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου.

Facebook comments