Σάλτσα ντομάτας

χρήσεις: 

Υλικά:

Εκτέλεση:  Χαράξτε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ, και ρίξτε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα τους. Έπειτα τις ρίχνετε σε νερό με πάγο για μερικά λεπτά.
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και αφαιρούμε όσα σπόρια μπορούμε. Μην αγχώνεστε, δεν πειράζει εάν σας ξεφύγουν μερικά. Ρίχνετε τις καθαρισμένες ντομάτες σε μια κατσαρόλα. Χρειάζεται 30 με 40 λεπτά μαγείρεμα.
Μεταφέρτε τη σάλτσα με μια καθαρή κουτάλα στα βαζάκια, και γεμίστε μέχρι πάνω. Αφήστε μόλις 1-2 εκατοστά κενό, προσθεστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, και σφραγίστε, χωρίς να γυρίζουμε το καπάκι πολύ σφιχτά.
Σε μια βαθειά κατσαρόλα ή χύτρα, βράστε τα βαζάκια για 15 λεπτά, με τη στάθμη του νερού να βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το καπάκι. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα, και να καθίσετε πάνω το βαζάκι, έτσι ώστε να μην σας σπάσει ή ραγίσει από το βράσιμο!

Προτείνουμε δύο τρόπους για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια και τα καπάκια τους. Είτε σε πλυντήριο πιάτων στους 50 C ή και παραπάνω βαθμούς, είτε μπορείτε απλά να βράσετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους για μερικά λεπτά σε μια κατσαρόλα.

Facebook comments