σάρκα σκληρή
Επίσης, τα μανιτάρια μπορεί να εμφανίζουν σάρκα:
Είδη που εμφανίζουν σάρκα: σκληρή
εικόνες | Περιγραφή |
---|---|
Αγαρικό του Bernard Agaricus Bernardii: Μεσαίου μεγέθους φαγώσιμο μανιτάρι -αλλά με όχι και την καλύτερη γεύση- που εμφανίζεται σε μέρη που έχει πέσει αλάτι. |
|
Αγροκύβη η κυλινδρική Agrocybe cylindracea: φαγώσιμο, μεσαίου μεγέθους μανιτάρι που μοιάζει πολύ με αγαρικό, έχει πολύ ανοικτό και κυρτό καπάκι, σχεδόν επίπεδο, από 3 έως 10 εκατοστά σε διάμετρο. |
|
Βωλίτης ο ριζώδης Boletus radicans: παράγει μεγάλα βασιδιώματα με αργιλολευκωπό, αργιλογκριζωπό ή γκριζοκαφετί καπέλο (διάμ. 5-15 (20) εκ.), κίτρινους πόρους που γαλαζιώνουν, λευκοκιτρινωπή σάρκα που γαλαζιώνει στο πλήγωμα. |
|
Γανόδερμα Ganoderma lucidum: Συναντάτε συχνά σε δάση βελανιδιάς, αριάς και άλλων πλατύφυλλων την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. |
|
Ελβέλλα η λευκόποδη Helvella leucopus: μικρά ως μεσαίου μεγέθους καρποσώματα. Το κεφάλι έχει σχήμα εγκεφαλοειδές και μπορεί κάποιος να το παρομοιάσει με σέλα. |
|
Λακτάριος ο ενδιάμεσος lactarius intermedius: Μη φαγώσιμο, συχνό μανιτάρι που φύεται κυρίως σε ελατοδάση Καλοκαίρι και Φθινόπωρο. |
|
Λακτάριος ο νόστιμος Lactarius deliciosus: Μανιτάρι κοινό σε πευκοδάση με έξαρση το φθινόπωρο (Το συναντάμε ως το Δεκέμβριου). Πάνω στο καπέλο έχει ομόκεντρους κύκλους σε καφεκόκκινες αποχρώσεις. |
|
Μαύρη καλοκαιρινή τρούφα Tuber aestivum: η πιο γνωστή και συχνή τρούφα στην Ελλάδα. Μεγαλώνει κάτω από το έδαφος (5-30 cm), συμβιώνοντας με το ριζικό σύστημα ορισμένων δένδρων. Η εμπορική της αξία είναι κυμαινόμενη από 100 ως 350 ευρώ το κιλό. |
|
Μαύρη χειμερινή τρούφα Tuber brumale: Έχει καλή εμπορική αξία και πλούσιο άρωμα ενώ το μέγεθός της είναι συνήθως στο μέγεθος καρυδιού. Συμβιώνει με δενδρώδη είδη όπως είναι η χνουδωτή δρύς, η πλατύφυλλη δρύς, η αριά, η φλαμουριά, η φουντουκιά, η λεύκη, ο γαύρος, ο κέδρος αλλά και διάφορα πεύκα. |
|
Ρουσσούλα η πρασινίζουσα Russula Virescens: Φαγώσιμο και νόστιμο μανιτάρι με ιδιαίτερη εμφάνιση καθώς το καπέλο του μοιάζει με πράσινο ψηφιδωτό , εμφανίζεται από Άνοιξη ως Φθινόπωρο σε δάση Δρυός. |
|
Σπάραξη η Σγουρή Sparassis crispa: Φαγώσιμο και νόστιμο μανιτάρι με μορφή σφουγγαριού ή χυμένων ζυμαρικών. Ονομάζεται και μπέικον λόγω της γεύσης του. Σαπροφυτεί το Φθινόπωρο σε ρίζες (συνήθως κομμένου) ρόμπολου και δασικής πεύκης. |
|
Υγροφόρος ο μαρτιάτικος Hygrophorus marzuolus: Μαρτούλι: ένα νόστιμο ανοιξιάτικο μανιτάρι με συμπαγές και σαρκώδες καπέλο, κυρίως μεσαίου μεγέθους |
Facebook comments