Αντιοξειδωτικό

Κάθε αντιοξειδωτικό συστατικό αντιδρά σύμφωνα με τα οξειδωτικά χαρακτηριστικά του οξυγόνου, όπως είναι η ρίζα του υδροξυλίου που σχηματίζεται από το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτές οι ρίζες είναι επιζήμιες για τα ζώα και τα φυτά σε μοριακό επίπεδο, λόγω της πιθανής αλληλεπίδρασή τους με τα νουκλεϊκά οξέα, τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια.
Μερικές φορές από αυτές οι ρίζες ξεκινούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τα αντιοξειδωτικά τερματίζουν αυτές τις αλυσιδωτές αντιδράσεις με μεταφορά ηλεκτρονίων.

Θεραπευτικές ιδιότητες στις φράουλες
Φράουλες

Οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, είναι ευεργετικές για την καρδιά, προλαβαίνουν τον καρκίνο και μας χαρίζουν καλή όραση. Περιέχουν σε υψηλά επίπεδα: Βιταμίνη C, φαινόλες, ιώδιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.

Θεραπευτικές ιδιότητες στο Γκίνγκο

Στο σύγχρονη βοτανοθεραπεια το Γκινγκο χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αντιμετώπιση αρκετών ασθενειών και όχι άδικα. Μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες του Γκινγκο είναι πως βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και βοηθάει σημαντικά στην οξυγόνωση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτή η πολύ σημαντική δράση έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Θεραπευτικές ιδιότητες στο λεμόνι
Θεραπευτικές ιδιότητες στο λεμόνι

Το λεμόνι έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες καθώς με τα συστατικά του καταπολεμά: τα μικρόβια και τους ιούς, τον καρκίνο και το Parkinson. Βοηθά τα μάτια, το συκώτι και τα νεφρά. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός φυσικός λιποδυαλίτης και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Facebook comments