ημικρανία

Ginseng
Ginseng - Η ρίζα της ζωής

Ένα από τα παγκοσμίως γνωστά θαυματουργά βότανα. Οι τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του το κατατάσσουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα για την τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού.

Αγριμόνιο
Το Αγριμόνιο (Agrimonia spp.)

Περιγραφή: Έχει κίτρινα άνθη, τα φύλλα του είναι οδοντωτά και χνουδωτά.  Το συναντάμε σε μέρη που υπάρχει υγρασία.

Βαλεριάνα
βαλεριάνα - Valeriana officinalis

Valeriana officinalis: Το αγχολυτικό της φύσης! Επίσης χρήσιμη σε αρθρίτιδα, υπέρταση, ημικρανία, πονόδοντο και δυσμηνόρροια. Απαντάται σε υγρές περιοχές με άνθη μικρά ροζ έως λευκά ανάλογα από την ποικιλία, σε σχηματισμό ομπρέλας στην κορυφή του φυτού.

Βερβένα η φαρμακευτική
Βερβένα η φαρμακευτική - Verbena officinalis

Verbena officinalis: Φυτό με ύψος ως 1,5 μέτρα που συναντάται σε χέρσα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Του αποδίδονται πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Βότανα για παιδιά
Βότανα για παιδιά

Τα βότανα που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από παιδιά από 4 ετών και πάνω έχουν ιδιότητες ηρεμιστικές, χαλαρωτικές, βοηθούν κατά του βήχα, της δυσκοιλιότητας, των πόνων στην κοιλιά κ.α.

Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης
Ηδύοσμος ο πιπερώδης (Mentha piperita)

Mentha piperita: Ηδύοσμος ο πιπερώδης ο φαρμακευτικός
χρήσεις, φωτογραφίες, περιγραφή, συνταγές

Έκχυμα μελισσόχορτου και συνδυασμοί

λυκίσκος - δυόσμος - βαλεριάνα. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με ίσες ποσότητες από τα δύο -κάθε φορά- βότανα και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε βραστό νερό. Το αφήνουμε για 5΄ και στη συνέχεια το σουρώνουμε.

Θεραπευτικές ιδιότητες και συνδυασμοί στο μελισσόχορτο
Θεραπευτικές ιδιότητες και συνδυασμοί στο μελισσόχορτο

Βότανο γνωστό για την αντισπασμωδική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή του δράση. Παράλληλα, τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος. Θεωρείται πολύ σημαντική η συμβολή του στην καταπολέμηση των ιών.

Θεραπευτικές ιδιότητες στη Βαλεριάνα

Η Βαλεριάνα έχει αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και κατευνάζει την υπερένταση, τις νευρώσεις, το νευρικό άσθμα, την επιληψία και την ταχυκαρδία. Θεωρείται χρήσιμη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, υπέρτασης, κολικών, ρευματικών πόνων, ημικρανίας, πονόδοντου και δυσμηνόρροιας.

Ίξος - Γκι
Γκι - ίξος Viscum alba

Το Γκι είναι φυτό πολυετές και έχει φύλλα κιτρινοπράσινα μακρουλά και σουβλερά. Τα άνθη του είναι επιφυή, ανά 5-6 στα σημεία που διχοτομείται , στα κλαδιά. Ο καρπός του είναι ρόγα μικρή σφαιρική και λευκή. Οι καρποί είναι ζελατινώδεις και κολλάνε εύκολα παντού. Ανθίζει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Χρησιμοποιείται για: Άγχος, Υπέρταση, αρθριτικά, ημικρανία, καρκίνος (πρόληψη)

Ιτιά
Ιτιά (Salix alba)

Salix alba: δέντρο που βρίσκεται κυρίως κοντά σε ποτάμια, χείμαρρους ή ρυάκια, ο φλοιός του είναι βότανο για πυρετούς και πονοκεφάλους,

Κόλιανδρο
Κόλιανδρος (Coriandrum sativum) - Το φύλλο

Coriandrum sativum: ενδημικό της ανατολικής περιοχής της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «κοριός», λόγω της δυσάρεστης οσμής του καρπού του.

Λεβάντα
Ανθισμένη Λεβάντα το Φθινόπωρο

Lavandula officinalis: Θάμνος φρυγανώδης και πολύκλαδος, με όρθιους βλαστούς που φύονται από τη βάση, με ύψος 30 έως 80 εκατοστά. Έχει γκριζοπράσινα φύλλα, στενά ως λογχοειδή. Το φυσικό χαλαρωτικό, αποσμητικό και αντισκοριακό.

Μελισσόχορτο
Το μελισσόχορτο (Melissa officinalis)

Melissa officinalis: Πολυετές φυτό 40-100εκ, γνωστό για την αντισπασμωδική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή του δράση.

Πασιφλόρα
Πασιφλόρα καλλιέργεια - passiflora incarnata

passiflora incarnata: Αναρριχητικό φυτό με ηρεμιστική δράση, καταπολεμά την παιδική υπερκινητικότητα, ένα φυτό που αξίζει να έχουμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας.

Πελαργόνιο το βαρύοσμο (Αρμπαρόριζα)
Η αμπαρόριζα την άνοιξη πριν ανθίσει

Pelargonium graveolens: Αμπερόριζα ή μοσχομολόχα. Πρόκειται για πολυετές ποώδες φυτό με τρυφερούς βλαστούς. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Ξεχωρίζει για το πολύ δυνατό άρωμα που απελευθερώνεται από τα φύλλα της.

Τανατσέτο

Ποώδες φυτό της εύκρατης Ευρώπης και της Ασίας που φθάνει μέχρι το 1,5 μέτρο ύψος

Τσάι του Βουνού
Τσάι του Βουνού (sideridis raeseri)

Είναι άφθονα στην περιοχή της Μεσογείου, τα Βαλκάνια, την Ιβηρική Χερσόνησο και Μακαρονησία, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη και την εύκρατη Ασία. Στην ελληνική «Sideritis» μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά ως "αυτός που είναι ή έχει το σίδερο». Το γένος αποτελείται από σύντομες (8-50 cm), Xerophytic ΗΜΙΘΑΜΝΟΙ ή βότανα, ετήσια ή πολυετή, που αναπτύσσονται σε μεγάλα υψόμετρα (συνήθως άνω των 1000 m), με λίγο ή καθόλου χώμα, συχνά στην επιφάνεια των βράχων.

Χρήσεις της Αρμπαρόριζας

Η αρμπαρόριζα μετά από πολλαπλές επιστημονικές έρευνες απεδείχθη ως ένα από τα πλέον χρήσιμα φυσικά προϊόντα με σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται από τα πλέον αποτελεσματικά κατά της ναυτίας, ως παυσίπονο κατά της αρθρίτιδας, ανακουφίζει από τις ημικρανίες και μειώνει την χοληστερόλη. Το τσάι της είναι το πλέον κατάλληλο για τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης. Επίσης είναι φυσικό εντομοαπωθητικό.

Χρήσεις του βάμματος Καγιέν
βάμματος, βάμμα

Το Καγιέν είναι ένα ισχυρό διεγερτικό, εδώ θα αναφερθούμε σε τρόπους αντιμετώπισης επείγουσας ανάγκης με τη χρήση του βάμματος.
Αιμορραγίες, αναπνευστικά προβλήματα,

Facebook comments