ορεκτικό

Βασιλικός
Σγουρός βασιλικός

Ocimum basilicum: Από τα πιο κοινά οικιακά φυτά στην χώρα μας. Ετήσιο, αρωματικό, ποώδες φυτό της οικογένειας των Χειλανθών

Βολβοί τουρσί

ένας μεζές με υλικά από τη φύση!

Γετνιανή
γετνιανή η κίτρινη (Gentiana lutea)

Gentiana lutea: Πολυετές φυτό με κυλινδρικό βλαστό, άνθη με κίτρινο χρώμα και φύλλα ωοειδή. Φύεται κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα. Βότανο για την όρεξη, την πέψη και τον πυρετό

Γλιστρίδα
Άγρια γλιστρίδα

Portulaca oleracea: Μονοετές, θερμόφιλο φυτό που φυτρώνει σε καλλιεργημένα εδάφη τους θερινούς μήνες. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες ωμή ή μαγειρεμένη. Η καλλιεργημένη της μορφή είναι πιο ανοιχτόχρωμη, καθώς, και πιο ψωμομένη. Η άγρια περιέχει πάρα πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία προστατεύουν από τον καρκίνο, την καρδιοπάθεια, την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς. Ανοίγει την όρεξη ενώ θεωρείται και αφροδισιακή.

Ηρύγγιο το πεδινό
Ηρύγγιο το πεδινό - Eryngium campestre

Eryngium campestre: Πολυετές αγκαθωτό, θεραπευτικό φυτό με ύψος από 30 ως 60 εκατοστά, με γογγυλώδη, χοντρή και φαγώσιμη ρίζα.

Κάππαρη

Φυτρώνει συνήθως σε ακτές νησιών αλλά δεν αποκλείεται να τη συναντήσει κανείς οπουδήποτε στην Ελλάδα. Είναι αγκαθωτός θάμνος, ο οποίος είναι στρωμένος κυκλικά στη γη, με αγκάθια αγκιστρωτά σαν τη βάτο, φύλλα στρογγυλά, όμοια με της κυδωνιάς.

Κασέρι με λεμόνι
Το κασέρι είναι έτοιμο!

Πως να φτιάξουμε κασέρι στο σπίτι μας με γάλα και λεμόνια της Σοφίας Γίδας από το πελίτι.

Κρίταμα σοτέ με φρέσκο σκόρδο
Κρίταμα σοτέ με φρέσκο σκόρδο

μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή με υλικά δώρο από τη φύση!

Λιαστές ντομάτες στην απλώστρα
Λιαστές ντομάτες

Μια δικιά μας πατέντα για εύκολα και νόστιμα αποτελέσματα! Ντομάτες, Αλάτι χοντρό η μεσαίο (προαιρετικό), Απλώστρα για ρούχα, τούλι διπλάσιας επιφάνειας από την απλώστρα, ανεμιστήρας (προαιρετικό)

Μάραθος
Μάραθος - Foeniculum vulgare

Foeniculum vulgare: ποώδες και αρωματικό φυτό. Η επιστημονική του ονομασία είναι Φοινίκουλον το κοινόν.Είναι φυτό πολυετές που φτάνει τα 2μ. σε ύψος. Η ρίζα του είναι σαρκώδης σαν του καρότου από την οποία βγαίνει ένας όρθιος βλαστός.

ουζομεζές από Κρίταμα
ουζομεζές από Κρίταμα

Ένας υγιεινός και νόστιμος μεζές. Υλικά: Κρίταμα (φύλλα - βλαστοί), Αλάτι, Σκόρδο, Ξίδι

Τουρσί

Τουρσιά είναι τα λαχανικά ή τα χόρτα που είναι συντηρημένα σε ξίδι. Τα τουρσιά διατηρούνται πολύ καιρό. Το μειονέκτημά τους είναι ότι το ξίδι καλύπτει τη γεύση τους. Για την καλύτερη εμφάνιση των τουρσιών χρησιμοποιούμε άσπρο ξίδι, ενώ αν θέλουμε πιο έντονη γεύση χρησιμοποιούμε σκούρο. Μπορούμε  επίσης  να  προσθέσουμε  μπαχαρικά,  όπως  κόκκους μαύρου  πιπεριού  ή  αρωματικά  χόρτα,  όπως  μάραθο,  αντράκλα,  κάπαρη, κάρδαμο ή ρόκα.

Τουρσί σκόρδο
Τουρσί σκόρδο

Σκόρδο τουρσί: μια νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή.
Υλικά: πιπεριά, ξίδι, ζάχαρη, μουστάρδα, σέλινο

Χούμους
Χούμους

Το Χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού

Facebook comments