πονός στομάχου

Άγρια φράουλα
Άγρια φράουλα (Fragaria vesca)

Fragaria vesca: Ανθεκτικό πολυετές με ύψος πάνω από 30cm., με λευκά άνθη που αποτελούνται από 4-5 πέταλα και κίτρινο κέντρο και πράσινα φύλλα οδοντωτά.

Βάτος η ιδιαία
 Σμέουρο (ή νιάουρο) γνωστό και ως Φραμπουάζ...

Rubus ideaus: Πολυετές άγριο φυτό που παράγει μικρού μεγέθους ροζ καρπούς. Έχει απλά πτεροειδή ή σύνθετα παλαμοειδή φύλλα και λευκά ή ρόδινα πενταμερή άνθη. Το όνομα τού είδους idaeus(Ιδιαίος - Ζεύς) αναφέρεται στην εμφάνισή του, στο όρος Ίδη κοντά στο Τροία στη βορειοδυτική Τουρκία.

Γλυκόριζα η λεία
η γλυκόριζα - Glycyrrhiza glabra

glycyrrhiza glabra: Θάμνος ύψους 50-100 εκ., με ρίζες που φτάνουν τα 1-2 μέτρα, κυλινδρικές, διακλαδισμένες και σαρκώδεις. Οι βλαστοί του φυτού είναι όρθιοι, ραβδωτοί, ισχυροί και χνουδωτοί, τα φύλλα είναι πτεροειδή, τα άνθη του φυτού έχουν συνήθως χρώμα κυανό και εμφανίζονται στις αρχές του καλοκαιριού.

Έκχυμα μελισσόχορτου και συνδυασμοί

λυκίσκος - δυόσμος - βαλεριάνα. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με ίσες ποσότητες από τα δύο -κάθε φορά- βότανα και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε βραστό νερό. Το αφήνουμε για 5΄ και στη συνέχεια το σουρώνουμε.

Ματζουράνα
ματζουράνα (Ορίγανον η μαντζουράνα, Origanum majorana)

Origanum majorana: Τα πάντα για την Ματζουράνα. Καλλιέργεια, βιότοπος, φωτογραφίες, συλλογή, θεραπευτικές ιδιότητες

Μέντα
Μέντα

Mentha spicata: ποώδες αρωματικό φυτό των εύκρατων περιοχών. Έχει άνθη ευωδιαστά, λευκά ή ιώδη, που σχηματίζουν ταξιανθία στάχυος. Είναι φυτό φαρμακευτικό και χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως καρύκευμα, καθώς και ως αφέψημα ή αιθέριο έλαιο.

Ορχιδέα Άγρια (Σαλέπι)
Άγριες Ορχιδέες Orchis mascula

Orchis mascula: φυτό ποώδες και πολυετές, πράσινο στη βάση και μωβ στην κορυφή. Το ριζικό σύστημα αποτελείται από δύο στρόγγυλους ή ελλειψοειδείς κονδύλους. Τα φύλλα τους ομαδοποιούνται στη βάση του βλαστού και είναι επιμήκη και λογχοειδή σε ανοιχτό πράσινο.

Σαλέπι
Σαλέπι, το πλέον κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα

Ένα ρόφημα θαυματουργό για το βήχα, το έλκος στομάχου, και τις ασθένειες του φθινοπώρου και του Χειμώνα.

Σπαθόλαδο (Βαλσαμέλαιο)
Σπαθόλαδο στον ήλιο - το δεξί (10 ημερών) έχει αρχίσει να κοκκινίζει...

Μαζεύουμε φρέσκα άνθη βαλσαμόχορτου (σπαθόχορτου) , από τον Ιούνιο και μετά, τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Χρήσεις για: πληγές, πρόσωπο, έλκος, κολίτιδες, χαλαρωτικό μασάζ

Τανατσέτο

Ποώδες φυτό της εύκρατης Ευρώπης και της Ασίας που φθάνει μέχρι το 1,5 μέτρο ύψος

Facebook comments