τριχόπτωση

Αγαύη η αμερικανική (Αθάνατος)
Αγαύη η αμερικανική (Αθάνατος) ένα πολύ συνηθισμένο φυτό

Agave Americana: Το Φυτό Αθάνατος, Συστατικά χαρακτήρας, Άνθιση – συλλογή – χρησιμοποιούμενα μέρη, Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις.

Αδίαντο
Αδίαντο (Adiantum Capillus-Veneris)

Αδίαντο - Adiantum Capillus-Veneris: Περιγραφή, συλλογή, φωτογραφίες, ονοματολογία
Ένα βότανο αντιβηχικό, αντιπυρετικό, τονωτικό, καταπραϋντικό, ψυκτικό, τονωτικό των μαλλιών

Βάμα τσουκνίδας για την τριχόπτωση

Σε γυάλινο βάζο βάζουμε αλκοόλη 80 εως 50%, και ρίζες τσουκνίδας, δίχως να τις πλύνουμε από τα χώματα. Μετά από 3 μήνες μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κάνοντας μασάζ στις ρίζες από τις τρίχες.

Δάφνη

Laurus nobilis: Δέντρο αειθαλές που φθάνει σε μεγάλο ύψος. Έχει φύλλα μακρόστενα, πράσινα, σκληρά με κυματιστή περίμετρο και καρπούς μαύρους σαν μικρές ελιές.

Δενδρολίβανο
Δενρολίβανο (Rosmarinus officinalis)

Rosmarinus officinalis: Φυτό θαμνώδες πολυετές, με ύψος που δε ξεπερνά τα 2 μέτρα, φρυγανώδες και αειθαλές. Τα φύλλα του είναι πυκνά, άμισχα, γραμμωτά σαν βελόνες έλατου.

Κνίδη η δίοικος (Τσουκνίδα)
Κνίδη η δίοικος (Urtica dioica)

Urtica dioica: Πολυετή πόα που φυτρώνει σχεδόν παντού. Με ύψος που φτάνει τα 50 εκατοστά και πολλές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Κρεμμύδι
Κρεμμύδι

Allium cepa: Ο γνωστός σε όλους βολβός που χρησιμοποιείται στην μαγειρική, ωμός σε σαλάτες και μαγειρεμένος σε σάλτσες και φαγητά.

Λάδι κατά της τριχόπτωσης
Λάδι κατά της τριχόπτωσης

Έλαιο με καρπούς δάφνης και δενδρολίβανου κατά της τριχόπτωσης.

Μαϊντανός
Μαϊντανός (Petroselinum crispum)

Petroselinum crispum: Καλλιεργείται στις εύκρατες περιοχές για τα φύλλα του που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και σε διάφορες σαλάτες. Ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες που τον χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό βότανο αλλά και ως φάρμακο σε διάφορες παθήσεις.

Σαπουνόχορτο
Σαπουνόχορτο - Saponaria officinalis

Η Σαπωναρία είναι πολυετής με ρίζωμα που έρπει. Το στέλεχος του φυτού φθάνει ως 50 εκ. Είναι απλό ή και διακλαδιζόμενο. Τα φύλλα του είναι μακρουλά ελλειπτικά με τρία μόνο νεύρα και ο καρπός του είναι μακρουλός (κάψα).
Ανθίζει το φυτό κατά το καλοκαίρι, με πολλά άνθη αρκετά μεγάλα, υπέρυθρα. Το συναντούμε σε αμμώδεις και άγονους τόπους.

Χρήσεις:

Χρήσεις της αλόης (ωμής)
Χρήσεις της αλόης (ωμής)

Κάποιες θεραπευτικές χρήσεις της αλόης χωρίς να χρειαστεί να την επεξεργαστούμε, απλά αφαιρούμε ένα φύλλο από τη γλάστρα και το χρησιμοποιούμε.

Facebook comments