Συντήρηση των σπαραγγιών

χρήσεις: 

Είναι προτιμότερο τα σπαράγγια να καταναλώνονται χλωρά τη μέρα της συλλογής τους καθώς με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιλέξουμε έχουμε απώλεια βιταμινών.

Στο ψυγείο διατηρούνται το πολύ 3 ημέρες σε διάτρητο πλαστικό σάκο ή τυλιγμένα σε υγρή πετσέτα.

Στην κατάψυξη διατηρούνται αρκετούς μήνες, αφού ζεματιστούν προηγουμένως.

Βρασμένα διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 ημέρες. Για να βράσουν σωστά, τα δένεται σε ματσάκια, με τις άκρες τους να προεξέχουν από το νερό.

Μπορούμε να  αποξηράνουμε κόβοντάς τα σε μικρά κομματάκια και απλώνοντας τα πάνω σε σήτα για 5 ημέρες. Στη συνέχεια τα φυλάμε σε καλά σφραγισμένα δοχεία.

Facebook comments