περιλαμβάνει:

Αστερώδη

Ταξινόμηση: 
Τάξη

Asterales

Gerbera jamesonii: φυτό του οποίου η καλλωπιστική αξία αναγνωρίστηκε μόλις τα τελευταία χρόνια...Ένα από τα 15 φυτά που προτείνει η NASA για το σπίτι μας!

Heliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους

Telekia speciosa : Μεγάλο, όμορφο φυτό που συναντάται σε υψόμετρο με μεγάλα κίτρινα άνθη

Solanum nigrum: Ετήσιο φυτό που φτάνει σε ύψος τα 75 εκατοστά. Είναι θαμνώδες, με όρθιο κεντρικό βλαστό, που διακλαδίζεται. Με καρπούς σφαιρικούς και μαύρους.

Myosotis sylvatica: Μικρό σε μέγεθος φυτό, αυτοφυές σε μεγάλα υψόμετρα και καλλιεργούμενο ως διακοσμητικό (κυρίως στο εξωτερικό).

Cichorium intybus: πολυετές, ποώδες φυτό που φθάνει το ένα μέτρο ύψος. Αντέχει στον πάγο. Ανθίζει από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο, και οι σπόροι ωριμάζουν τον Οκτώβριο.

Petasites hybridus: Φυτό που συναντάται γύρω από ποτάμια και υδροβιότοπους. Χαρακτηριστικό του είναι τα τεράστια καρδιόσχημα φύλλα του που μοιάζουν πολύ με τα φύλλα της κολοκυθιάς ή του ρούμπερπ.

Tagetes erecta: Ένα όμορφο ανθοφόρο φυτό με πολύτιμη χρήση στην αντιμετώπιση ασθενειών των κηπευτικών φυτών.

Hyoscyamus niger: Το στέλεχος του είναι όρθιο, εύρωστο, βελούδινο στην όψη, κυλινδρικό, με ύψος 40-120 εκ. Φυτό πολύτιμο αλλά και επικίνδυνο εξαιτίας της δραστικότητάς του.

Mandragora officinarum: Πολυετής πόα, χωρίς βλαστό ή με βλαστό, λόγω των ιδιοτήτων του αλλά και της μορφής του, έχει περιβληθεί με μυστηριώδεις, υπερφυσικές ιδιότητες και δεισιδαιμονίες.

Σελίδες

Facebook comments