περιλαμβάνει:

Κραμβώδη

Ταξινόμηση: 
Τάξη

Brassicales

Armoracia rusticana: Φυτό ποώδες, με μεγάλα μακρόστενα πριονωτά φύλλα και άνθη μικρά, λευκά, σε χαλαρές ταξιανθίες. Η ρίζα του χρησιμοποιείται ωμή ή αποξηραμένη.

Brassica rapa: Ονομάζεται και κινέζικο λάχανο, λάχανο-σέλινο ή Μαρουλολάχανο. Είδος λάχανου που κατάγεται από την Κίνα

Cakile maritima: Μονοετές, φαγώσιμο φυτό που αναπτύσσεται κοντά στις ακτές. Τα φύλλα είναι σαρκώδη και παχιά. τα άνθη είναι συνήθως σε απαλό μοβ ή σε λευκό, με τέσσερα πέταλα με μήκος περίπου 8 χιλιοστά. Τα φύλλα έχουν γεύση πιπεράτη και έχουν μια υπόνοια μουστάρδας.

Brassica oleracea var. capitata: πλούσιο σε βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία
Περιγραφή, καλλιέργεια, θεραπευτικές ιδιότητες, φωτογραφίες.

Στις Αραβικές χώρες το βάζουν στον καφέ για να πετύχουν καλύτερη γεύση και σα σύμβολο φιλικής διάθεσης. Οι σπόροι μασιούνται για να δροσίσουν την αναπνοή και σε κάποιες τελετές της Τάντρα, το χρησιμοποιούν για να συμβολίσουν το γιόνι- τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Nasturtium officinale: υδρόβιο, πολυετές φυτό το οποίο φτάνει σε ύψος τα 60 περίπου εκατοστά, με στέλεχος έρπον, χυμώδες και λείο. Ο βλαστός είναι γωνιώδης και τα φύλλα του είναι πράσινα, λεία , έμμισχα, αντίθετα, πτερωτά με ωοειδή φυλλάρια

Tropaeolum majus: Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στη Νότια Αμερική. Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας.

Raphanus raphanistrum: Ετήσια φυτά που φτάνουν τα 60 εκατοστά Τα συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους σαν ζιζάνιο.

mostaza blanca: 6 βρώσιμα είδη της οικογένειας των σταυρανθών, εύκολα στην αναγνώριση και νόστιμα.

Eruca sativa: Μονοετές, ποώδες φυτό με γεύση, πιπεράτη, αρωματική και ελαφρώς πικρή. Ο βλαστός και τα φύλλα της ρόκας τρώγονται σε διάφορες σαλάτες.

Σελίδες

Facebook comments