σφαιρικός

εικόνες Περιγραφή
<em>Arctium Lappa</em> Άρκτιο

Arctium Lappa: Ζιζάνιο που φτάνει και το 1,5 μέτρο σε ύψος, με μεγάλα, σκούρα πράσινα, κυματιστά φύλλα. Στρογγυλά κεφάλια σε σχήμα οωειδές που έχουν στο φλοιό τους κάτι σαν γάντζους.

Ασφόδελος ο κίτρινος - Asphodeline lutea Ασφόδελος ο κίτρινοςAsphodeline lutea: Σε φρυγανικούς σχηματισμούς, βραχώδη λιβάδια. Πολυετές φυτό, ύψους 40 - 100 εκ.
Vaccinium Myrtillus Βακκίνια

Vaccinium Myrtillus: πολύ χαμηλό θαμνώδες φυτό το οποίο συναντάται σε βουνά με όξινο ph. Ο Καρπός του, το μύρτιλλο δίνει τροφή σε πουλιά αλλά και στις αρκούδες!

Γκρέιπφρουτ

Citrus x paradisii: Μεγάλο δένδρο με στρογ­γυλή κόμη, πυκνό φύλλωμα, λεπτά κλαδιά, αρ­χικά γωνιώδη, με ελάχιστο ή σχεδόν καθόλου χνούδι.

Αρκουδοπούρναρο - Το "γκι" των Χριστουγέννων Ίλεξ (Ου)

Ilex aquifolium - Γκι Χριστουγέννων(εσφαλμένα): Αειθαλής θάμνος ή μικρό δέντρο. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με φωτεινά, κόκκινα φρούτα του δάσους του σε αντίθεση με τα σκούρα πράσινα, γυαλιστερά φύλλα.

Η Καρυδιά φορτωμένη με καρύδια Καρυδιά

Juglans regia: Μεγάλο δέντρο με θεραπευτικό φλοιό, καρπούς και φύλλα. Τα φύλλα της καρυδιάς είναι μεγάλα, μακριά, σύνθετα.

Μικρή αγριοκερασιά τον Νοέμβρη Κερασιά

Prunus cerasus: Φυλοβόλλο δέντρο. Ανθίζει από Απρίλιο έως το Μάιο, καρποφορεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Χρήσιμα τα φύλλα, η φλούδα, το δάκρυ του κορμού (κόμμι), οι καρποί, τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους. Το όνομα του πρόερχεται από την περίοχη Κερασούντα από οπού και κατάγεται.

Κόλιανδρος (Coriandrum sativum) - Το φύλλο Κόλιανδρο

Coriandrum sativum: ενδημικό της ανατολικής περιοχής της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «κοριός», λόγω της δυσάρεστης οσμής του καρπού του.

κορομηλιά (Prunus cerasifera) Κορομηλιά

Prunus cerasifera: καρποφόρο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 12 μέτρα και δίνει καρπούς το καλοκαίρι (κορόμηλα).

Κουμαριά (Arbutus unedo) Κουμαριά

Arbutus unedo: θάμνος ή δενδρύλλιο με ρίζα πού έρπει, κορμό κοντόχοντρο με κλαδιά κυλινδρικά κοκκινωπά και χνουδωτά στην άκρη πού γέρνουν προς το έδαφος.

Φυτό ντομάτας Ντοματιά

Solanum lycopersicum: ιθαγενές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, από το Μεξικό μέχρι το Περού. Ζει μόνο μερικά χρόνια και συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Τυπικά φτάνει τα 1-3 μ. ύψος, αλλά δεν έχει αρκετά ανθεκτικό βλαστό και στηρίζεται σε άλλα φυτά.

ΟβριάTamus communis: Πολυετές αναριχώμενο φυτό που φτάνει τα 4 μέτρα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους και κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές. Γνωστό από την αρχαιότητα σαν έδεσμα αλλά και σαν φάρμακο. Του αποδίδονται διουρητικές, καθαρτικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Facebook comments