Τουρσί σκόρδο

χρήσεις: 
συνιστάται: 

Υλικά:

  •     1/2 κιλό σκόρδο, ξεφλουδισμένο
  •     1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά καμπάνα, ψιλοκομμένη
  •     2 φλιτζάνια αποσταγμένο άσπρο ξίδι
  •     2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρά μουστάρδα
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου


Οδηγίες:
Τόποθετούμε τις σκελίδες σκόρδο σε ένα μέτριο μπολ, κόβοντας πρώτα τις μεγάλες σκελίδες στο μισό.Αναμίξτε τες σε κόκκινη πιπεριά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμότητα, τοποθετήστε το αποσταγμένο άσπρο ξίδι και τη λευκή ζάχαρη. Τυλίξτε έδαφος ξηρά μουστάρδα και σπόρους σέλινου σε μια τσάντα μπαχαρικών, και θέση στο υγρό μίγμα. Φέρτε σε σημείο βρασμού. Βράζουμε 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και πιπέρι. Ο βρασμός 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και απορρίψτε τσάντα μπαχαρικών.
Τοποθετήστε το σκόρδο και τις πιπεριές και σε αποστειρωμένα δοχεία μέσα σε 1 ίντσα από την κορυφή. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο υγρό εντός 1/4 ιντσών από την κορυφή. Σφραγίστε και φυλάξτε το στο ψυγείο περίπου τρεις εβδομάδες πριν από το σερβίρισμα.

Facebook comments