Φτιάχνω βαλσάμικο ξύδι με ρόδι

χρήσεις: 

Υλικά:

  • 500ml ξύδι της αρεσκείας μας
  • 250ml χυμό ροδιού

Εκτέλεση:

Κόψτε τα ρόδια στη μέση και στύψτε τα στον λεμονοστύφτη. Οι άσπρες μεμβράνες αφήνουν μια αίσθηση τανίνης, αλλά δεν πειράζει.

Ενώστε τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα και βάλτε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμίζεται το υγρό αλλά να μην καεί. Αφήστε το ώσπου να εξατμιστούν περίπου τα 3/4 του αρχικού υγρού. Σ' αυτή τη φάση στέκεται πάνω στο κοίλο μέρος του κουταλιού. Βγάλτε το από την κατσαρόλα και ρίξτε το σε μαλακό μπουκάλι που πιέζεται (σαν της μουστάρδας).

Αν κρυώσει και δείτε ότι δεν πέφτει εύκολα, προσθέστε λίγο ξύδι για να αραιώσει ή ζεστάνετε το σε ζεστό νερό.

Παλαιώνει με επιτυχία.

Facebook comments