Χαρουπόμελο

 
Χαρουπόμελο - η τροφή της κατοχής! Και όμως τα χαρούπια πλέον θεωρούνται υπερτροφή και προϊόντα όπως το χαρουπόμελο πωλούνται σε gourmet καταστήματα με βιολογικά...
Υλικά:
  • Χαρούπια
  • νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα χαρούπια και τα κόβουμε σε κομματάκια 1-2 εκατοστών. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ώστε να τα σκεπάζει κατά δύο δάκτυλα περίπου. Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και αφαιρούμε όσο μπορούμε από τον αφρό που δημιουργείται. Αφού βράσουν 5 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να μείνουν 24-48 ώρες ώστε τα χαρούπια  να αφήσουν όλο το μέλι τους στο νερό μας. Τελικά σουρώνουμε το υγρό και το βάζουμε να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία ως ότου δέσει και αποκτήσει την υφή και την πυκνότητα του πετιμεζιού, λίγο δηλαδή πιο ρευστό από το μέλι.

Facebook comments