Συντήρηση

Φυσικοί τρόποι συντήρησης όπως η ξήρανση, η κομποστοποίηση, η κονσερβοποίηση, οι μαρμελάδες το πάστωμα κλπ...

  • Η ξήρανση είναι ένας τρόπος για να συντηρήσεις λαχανικά και φρούτα, ώστε να μπορείς να τα καταναλώνεις και μετά την εποχή τους. Όπως κάθε μέθοδος συντήρησης, επιφέρει απώλεια της βιταμίνης C (είναι η πιο ευπαθής), ενώ άλλες βιταμίνες (Α, Β ) και ιχνοστοιχεία (όπως ο σίδηρος) παραμένουν, υπό την προϋπόθεση η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή. Επίσης η θερμιδική αξία και οι φυτικές ίνες παραμένουν αναλλοίωτες.
  • Ένας άλλος τρόπος είναι η κονσερβοποίηση
εικόνες Περιγραφή
Aγκινάρες τουρσι Aγκινάρες τουρσι

Παραδοσιακή κρητική συνταγή όπως την ακούσαμε από μια γιαγιά.

Αποξηραμένοι κανθαρίσκοι Aποξήρανση Mανιταριών

Η αποξήρανση μανιταριών είναι πολύ απλή και όλα τα εδώδιμα μανιτάρια όταν αποξηρανθούν προσαρμόζονται θαυμάσια και γαρνίρουν διάφορα πιάτα. Αποξηραμένα ή αλεσμένα αποτελούν ένα καρύκευμα πολύ ξεχωριστό!

salicorne - Αλμύρα ΑλμύραSalicorne: θάμνος με φύλλα που έχουν το σχήμα βελόνας, μοιάζει με μικροσκοπικό κάκτο και είναι πολύ νόστιμος!
Σταφίδες σουλτανίνα Αποξήρανση της σταφίδας

Η αποξήρανση της σταφίδας γίνεται παραδοσιακά στον ήλιο... Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι!

Βωλίτες τουρσί! Βωλίτες τουρσί!

Ένα φανταστικό βιντεάκι χωρίς καθόλου λόγια για το πώς μπορούμε έυκολα να φτιάξουμε τουρσί από βωλίτες με λίγο αλάτι, ζάχαρη, δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι, φασκόμηλο(sage), άσπρο κρασί και βωλίτες!

Δαμασκηνιά (Prunus domestica) Δαμασκηνιά

Prunus domestica: Δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 12 μέτρα, έχει πλούσιο ριζικό σύστημα αλλά επιπόλαιο όπως οι κορομηλιές. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής σε κλίμα και έδαφος. Ανθεκτική στο ψύχος , ακόμα και για τα άνθη της.

Ελιά - olea Ελαιόδεντρο

Olea: δέντρο αειθαλές, έχει φύλλα αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη, σκουροπράσινα στην άνω επιφάνεια και αργυρόχροα στην κάτω. Τα άνθη της είναι λευκωπά, μονοπέταλα και πολύ μικρά, σχηματίζουν ταξιανθία βότρυος και εμφανίζονται προς το τέλος Μαΐου, ενώ ο καρπός ωριμάζει και συλλέγεται κατά τα τέλη του φθινοπώρου και αρχές του χειμώνα.

Ελιές καλαμών χαραγμένες... Ελιές καλαμών χαρακτές

Οι χαρακτές ελιές γίνονται γρήγορα και - μέσα σε 15 μέρες έχεις έτοιμες ελιές.
Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να βγουν μαλακές...

Ελιές μαύρες Θρούμπες Ελιές μαύρες Θρούμπες

Μια παλιά συνταγή για ελιές θρούμπες (μαύρες σταφιδιασμένες)
εύκολη, με νόστιμα και υγιεινά αποτελέσματα.

Λιαστές ντομάτες Λιαστές ντομάτες στην απλώστρα

Μια δικιά μας πατέντα για εύκολα και νόστιμα αποτελέσματα! Ντομάτες, Αλάτι χοντρό η μεσαίο (προαιρετικό), Απλώστρα για ρούχα, τούλι διπλάσιας επιφάνειας από την απλώστρα, ανεμιστήρας (προαιρετικό)

Μαρμελάδα Βατόμουρο Μαρμελάδα Βατόμουρο

Η αγαπημένη μας μαρμελάδα βατόμουρο! Θέλει κόπο αλλά αξίζει!

Μαρμελάδα κάστανο Μαρμελάδα κάστανο

Μια ιδιαίτερη μαρμελάδα, όχι από φρούτα αλλά από κάστανα! Παραλλαγή με Στέβια αντί ζάχαρης...

Facebook comments