Συντήρηση
Φυσικοί τρόποι συντήρησης όπως η ξήρανση, η κομποστοποίηση, η κονσερβοποίηση, οι μαρμελάδες το πάστωμα κλπ...
- Η ξήρανση είναι ένας τρόπος για να συντηρήσεις λαχανικά και φρούτα, ώστε να μπορείς να τα καταναλώνεις και μετά την εποχή τους. Όπως κάθε μέθοδος συντήρησης, επιφέρει απώλεια της βιταμίνης C (είναι η πιο ευπαθής), ενώ άλλες βιταμίνες (Α, Β ) και ιχνοστοιχεία (όπως ο σίδηρος) παραμένουν, υπό την προϋπόθεση η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή. Επίσης η θερμιδική αξία και οι φυτικές ίνες παραμένουν αναλλοίωτες.
- Ένας άλλος τρόπος είναι η κονσερβοποίηση
εικόνες | Περιγραφή |
---|---|
Ελαιόδεντρο Olea: δέντρο αειθαλές, έχει φύλλα αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη, σκουροπράσινα στην άνω επιφάνεια και αργυρόχροα στην κάτω. Τα άνθη της είναι λευκωπά, μονοπέταλα και πολύ μικρά, σχηματίζουν ταξιανθία βότρυος και εμφανίζονται προς το τέλος Μαΐου, ενώ ο καρπός ωριμάζει και συλλέγεται κατά τα τέλη του φθινοπώρου και αρχές του χειμώνα. |
|
Aποξήρανση Mανιταριών Η αποξήρανση μανιταριών είναι πολύ απλή και όλα τα εδώδιμα μανιτάρια όταν αποξηρανθούν προσαρμόζονται θαυμάσια και γαρνίρουν διάφορα πιάτα. Αποξηραμένα ή αλεσμένα αποτελούν ένα καρύκευμα πολύ ξεχωριστό! |
|
Βωλίτες τουρσί! Ένα φανταστικό βιντεάκι χωρίς καθόλου λόγια για το πώς μπορούμε έυκολα να φτιάξουμε τουρσί από βωλίτες με λίγο αλάτι, ζάχαρη, δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι, φασκόμηλο(sage), άσπρο κρασί και βωλίτες! |
|
Συντήρηση των σπαραγγιών Είναι προτιμότερο τα σπαράγγια να καταναλώνονται χλωρά τη μέρα της συλλογής τους. Mπορούμε να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο, στην κατάψυξη αλλά και να τα αποξηράνουμε. |
|
Ελιές μαύρες Θρούμπες Μια παλιά συνταγή για ελιές θρούμπες (μαύρες σταφιδιασμένες) |
|
Σάλτσα ντομάτας Φτιάξτε σάλτσα ντομάτας και αποθηκεύσετε την σε βάζα για το χειμώνα |
|
Πετιμέζι Πώς φτιάχνουμε στο σπίτι μας με αγνά υλικά το παραδοσιακό πετιμέζι... |
|
Μαρμελάδα κάστανο Μια ιδιαίτερη μαρμελάδα, όχι από φρούτα αλλά από κάστανα! Παραλλαγή με Στέβια αντί ζάχαρης... |
|
Ελιές καλαμών χαρακτές Οι χαρακτές ελιές γίνονται γρήγορα και - μέσα σε 15 μέρες έχεις έτοιμες ελιές. |
|
Αποξήρανση της σταφίδας Η αποξήρανση της σταφίδας γίνεται παραδοσιακά στον ήλιο... Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι! |
|
Πεστίλι Τρόπος συντήρησης των φρούτων. Γίνεται από ξερά βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα ή σύκα. |
|
Ντοματιά Solanum lycopersicum: ιθαγενές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, από το Μεξικό μέχρι το Περού. Ζει μόνο μερικά χρόνια και συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Τυπικά φτάνει τα 1-3 μ. ύψος, αλλά δεν έχει αρκετά ανθεκτικό βλαστό και στηρίζεται σε άλλα φυτά. |
Facebook comments