συνταγές για φαγητά

εικόνες Περιγραφήαύξουσα ταξινόμηση
Μονόκκοκο σιτάρι - Triticum monococcum L Μονόκκοκο σιτάρι

Triticum monococcum L: Το μονόκκοκο σιτάρι είναι το πρώτο είδος που καλλιεργήθηκε αλλά σήμερα έχει μικρή διάδοση. Στον αλωνισμό τα λέπυρα δεν χωρίζουν από το σπόρο, γι’αυτό τα μονόκκοκα σιτάρια είναι πάντοτε ντυμένα.

κριθάρι Κριθάρι

Hordeum vulgare: ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιεργήθηκαν από τον άνθρωπο.

Τρόποι συντήρησης και μαγειρέματος της Κανθαρέλας

Προφανώς ο καλύτερος τρόπος είναι να τα γίνουν σε βούτυρο. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λίπη ή έλαια, αλλά ποτέ πάπρικα,

Πώς να καταναλώσουμε τις οβριές

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις οβριές κρατώντας τις τρυφερές μύτες τους

Τις πλένουμε 

Ζεσταίνουμε νερό

Μόλις βράσει ρίχνουμε τις οβριές και αλατίζουμε

Βράζουμε περίπου για πέντε-οκτώ λεπτά

Σουρώνουμε το νερό τους

Σερβίρουμε με λάδι και ξύδι ή λεμόνι

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να διατηρηθούν πράσινες τις περνώ μετά το βράσιμο από παγωμένο νερό και μετά σερβίρω.

ΚρόκοςCrocus:Οι κρόκοι είναι από τα ωραιότερα αγριολούλουδα της ελληνικής φύσης. Ανθίζουν σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο, αρχίζοντας το φθινόπωρο από τα νότια και τα χαμηλά για να συνεχίσουν χειμώνα, άνοιξη και καλοκαίρι στα ψηλά βουνά και την ορεινή ζώνη.
Οι γλυκοπατάτες (Ipomoea batatas) Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι φυτά πολυετή που ανήκουν στην οικογένεια των κομβολβουλοειδών.

Νηστίσιμη μερέντα Νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας (μερέντα)

Νόστιμη, φθηνή και υγιεινή συνταγή για σπιτική μερέντα χωρίς γάλα, αυγά και λίπος .
Νηστίσιμη συνταγή και μάλιστα ανάλαδη!

Πτεριδόφυτα - φτέρες

Με το κοινό όνομα φτέρη είναι γνωστά κοινώς όλα τα φυτά που ανήκουν στα Πτεριδόφυτα (Pteridofyta).

Χυμός τσουκνίδας Χυμός τσουκνίδας

Δύο τρόποι για να μπορέσουμε να πάρουμε το χυμό από αυτό το "δύσκολο" βότανο.

Κανέλλα

Κανέλα ονομάζεται το μπαχαρικό που παράγεται από το φλοιό φυτών του γένους Κιννάμωμο. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες αξιοποιήθηκαν από την αρχαιότητα και χρησιμοποιήθηκε για τη διατήρηση τροφίμων. Το μπαχαρικό, στην μορφή του έτοιμη προς κατανάλωση έχει καστανοκόκκινο χρώμα, είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή φλούδας και έντονο άρωμα.

Παράγεται από διάφορα είδη φυτών του γένους Κιννάμωμο:    Κιννάμωμο το γνήσιο (Cinnamomum verum) ή αλλιώς Κιννάμωμο το κεϋλανικό (Cinnamomum zeylanicum)

Αμπέλι Αμπέλι

Vitis Vinifera: Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό και αναπτύσσεται γρήγορα. Ο κορμός του έχει πολλαπλές διακλαδώσεις και αρκετούς βραχίονες και βλαστάρια.

Ελιά - olea Ελαιόδεντρο

Olea: δέντρο αειθαλές, έχει φύλλα αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη, σκουροπράσινα στην άνω επιφάνεια και αργυρόχροα στην κάτω. Τα άνθη της είναι λευκωπά, μονοπέταλα και πολύ μικρά, σχηματίζουν ταξιανθία βότρυος και εμφανίζονται προς το τέλος Μαΐου, ενώ ο καρπός ωριμάζει και συλλέγεται κατά τα τέλη του φθινοπώρου και αρχές του χειμώνα.

Facebook comments