Τουρσί

εικόνες Περιγραφή
Aγκινάρες τουρσι Aγκινάρες τουρσι

Παραδοσιακή κρητική συνταγή όπως την ακούσαμε από μια γιαγιά.

Βωλίτες τουρσί! Βωλίτες τουρσί!

Ένα φανταστικό βιντεάκι χωρίς καθόλου λόγια για το πώς μπορούμε έυκολα να φτιάξουμε τουρσί από βωλίτες με λίγο αλάτι, ζάχαρη, δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι, φασκόμηλο(sage), άσπρο κρασί και βωλίτες!

τσιτσίραυλα - παραδοσιακό Πηλίου Τσιτσίραυλα τουρσί

Τουρσί από τα βλαστάρια αγριοφιστικιάς που μαζεύουμε την Άνοιξη, πριν το Πάσχα. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!

ξινολάχανο φτιάχνω ξινολάχανο

Πώς να φτιάξετε στο σπίτι ξινό λάχανο (γερμ. Sauerkraut, γαλλ. Choucroute) που είναι σπεσιαλιτέ της γερμανικής κουζίνας και ιδιαίτερα υγιεινό λόγω της μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C.ξινολάχανο

Μικρά καρότα Καρότο

Daucus carota: φυτό μονοετές ή διετές και ανήκει στο γένος Δαύκος

Σέλινον το βαρύοσμον - Apium graveolens Σέλινον το βαρύοσμον

Apium graveolens: διετές, ιθαγενές, αρωματικό φυτό. με σκληρό βλαστό, ρίζες σαρκώδεις και ινώδεις. Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική και οι Κινέζοι για φάρμακο...Υπάρχουν 2 βασικές ποικιλίες σέλινου

Καγιέν (τσίλι) - Capsicum Frutescens (Solanaceae) Καγιέν (τσίλι)

Capsicum Frutescens: Το πιπέρι του Cayenne, επίσης γνωστό ως καψικό, γίνεται από τα ξηρά πιπέρια τσίλι. Είναι το ίδιο τσίλι που περιέχουν τα διάφορα πικάντικα, νοτιοδυτικά πιάτα. Μαγειρεύοντας με πιπέρι Cayenne στα φαγητά σας προσθέτεται μια πικάντικη γεύση και ταυτόχρονα και ταυτόχρονα παίρνεται και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Λάχανο (Brassica oleracea var. capitata) Λάχανο

Brassica oleracea var. capitata: πλούσιο σε βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία
Περιγραφή, καλλιέργεια, θεραπευτικές ιδιότητες, φωτογραφίες.

Φυτό ντομάτας Ντοματιά

Solanum lycopersicum: ιθαγενές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, από το Μεξικό μέχρι το Περού. Ζει μόνο μερικά χρόνια και συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Τυπικά φτάνει τα 1-3 μ. ύψος, αλλά δεν έχει αρκετά ανθεκτικό βλαστό και στηρίζεται σε άλλα φυτά.

Πτεριδόφυτα - φτέρες

Με το κοινό όνομα φτέρη είναι γνωστά κοινώς όλα τα φυτά που ανήκουν στα Πτεριδόφυτα (Pteridofyta).

Άγρια Αγκινάρα (φύλλα) Άγρια Αγκινάρα

Άγρια Αγκινάρα - Cynara cardunculus: Ένα θαυμάσιο έδεσμα που μας προσφέρει η φύση με θεραπευτικές ιδιότητες

Αμπέλι Αμπέλι

Vitis Vinifera: Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό και αναπτύσσεται γρήγορα. Ο κορμός του έχει πολλαπλές διακλαδώσεις και αρκετούς βραχίονες και βλαστάρια.

Facebook comments